Predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš rekao je večeras u obraćanju novinarima da su ovi izbori početak kraja vlasti Srpske napredne stranke (SNS) i Aleksandra Vučića.

Ponoš je naveo da sledeće izbore, bar parlamentarne, nećemo imati naredne 4 godine. Istakao je da je ova koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije pobedila u urbanim sredinama, kao što je, kako kaže, on pobedio na predsedničkim izborima u urbanim mestima.

„Verujem da ćemo i u Beogradu imati dobar rezultat, to nećemo prokockati… Mi ne možemo i nećemo da izdamo građane Srbije koji su se pokrenuli“, izjavio je Ponoš.

On je istakao da se danas na ulice Srbije, odnosno birališta izlila “masa ljudi, pre svega mladog sveta”.

“Najveći domet ovih izbora i našeg učešća je što smo razbili strah i ljudi su izašli. Drugo je to što smo pokrenuli nadu i mi sada nemamo pravo da tu nadu prokockamo”, naveo je Ponoš.

Vladeta Janković: Verujemo da smo pobedili u Beogradu

Kandidat za gradonačelnika ispred koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Vladeta Janković rekao je da ima osnova za optimizam.

“Sasvim je jasno da smo uspeli da probudimo nezapamćenu energiju. Redovi na biralištima su najbolji dokaz za to“, rekao je janković.

Dodao je da uprkos prljavoj igri režima još verujeu da su pobedili u Beogradu

“Razumćete da se poslednji broje glasovi u Beograd. Ali kad se uzme u obzir držanje RIK-a kao i vrlo neprijatni događaji na biračkim mestima

mislim da imamo razloga za optimizam”, rekao je Vladeta Janković.

Tepić: Nezapamćeno da RIK daje rezultate dok izbori još traju

Nosilac liste Ujedinjeni za pobedu Srbije Marinika tepić izjavila je da su tokom ovih izbora zabeležene nezapamćene neregularnosti. Dodala je da se Beograd još broji.

“Moram na početku da se zahvalim velikom broju građana koji su glasali za naše liste i našeg kandidata i za one koji su neumorno glasali do 21:30h.

Nezapamćen je broj neregularnosti na parlamentarnim izborima“, ocenila je Tepić.

Ona je navela da je nezapamćeno da je predsednik RIK-a počeo da izlazi sa rezultatima izbora dok su izbori još trajali.

“To se nikad nije dogodilo. To nam ukazuje da ćemo imati mnogo posla u narednih nekoliko dana. Imam na hiljade prijava i u skladu ćemo sa njim postupiti. Beograd još uvek nije počeo da broji”, rekla je Tepić i dodala:

“Mogu da dodam, na osnovu nedovoljno reprezentativnog uzorka u ovom trenutku – u većim gradovima je naša lista vrlo često, čak i pobeđivala Vučića”.

Foto facebook