FK,,REMBAS” želi da obavesti javnost o neregularnosti takmičenja u Srpskoj ligi ,,Istok” za sezonu 2021-2022.

FK,,Rembas”-Resavica je klub sa tradicijom dugom 94 godine koji prestavlja rudarsko mesto i čije boje brane deca rudara i radnici rudnika i koji pored svih teškoća u funkcionisanju neće dozvoliti da bude izbačen iz Srpske lige na perfidan način i nečasnim radnjama pojedinih klubova koji za to imaju podršku dela rukovodstsva FS RIS na čelu sa potpredsednikom Miroslavom Milivojevićem zvanim Drvce.

Imali smo saznanja da je utakmica 21.kola FK,,Timočanin” – FK,,Hajduk Veljko” unapred dogovorena o čemo smo blagovremeno mejlom obavestili predsednika disciplinske komisije FSS g-din Ivana Nikolića. Na našu žalost utakmica je završena pobedom gostujeće ekipe što je samo potvrdilo da su naša saznanja bila tačna.

Još veći bezobrazluk viđen je u jesenjem delu sezone na utakmici odigranoj 30.10.2021.godine između FK,,Meševa” i FK,,Hajduk Veljka” koja je takođe unapred dogovorena, što je lako vidljivo na snimku utakmice po ponašanju aktera, a za šta posedujemo i izjavu igrača koji je bio neposredni akter pomenute utakmice. Da je ova utakmica unapred dogovorena zna i veliki broj funkcionera FS RIS koje smo obavestili putem mejla, a koji okreću glavu i ne reaguju na našu prijavu.

Napominjemo da smo više puta pokušavali da se sastanemo sa novim disciplinskim sudijom FS RIS g-dinom Ivanom Vasiljevićem i upoznamo ga sa našim saznanjima ali do sastanka još uvek nije došlo pošto dotični gospodin ne odgovora na naše pozive.

FK,,Rembas” je u danu kada je sahranjeno 8 rudara tragično nastradalih u Rudniku ,,Soko” doživeo gnusne uvrede na račun rudaskog posla od strane domaće publike na utakmici protiv FK,,Hajduk Veljka” u Negotinu što je bila kap koja je prelila čašu i zbog koje smo rešili da obavestimo javnost o saznanjima. Takođe ovim želimo da stanemo na put višegodišnjem bahatom ponašanju potpredsednika FS RIS Miroslava Milivojevića na koje većina klubova i čelnika FS RIS ostaju nemi i okreću glavu.

Dokaze koje posedujemo prosledićemo komesaru za integritet FSS g-dinu Svetislavu Đuroviću, kao i IO FSS i generalnom sekretaru FSS, a nakon toga i organima UEFA ako za to bude bilo potrebe.

Takođe ćemo obavestiti nadležne državne organe i navest imena svih lica koji su direktno učestvovali ili imali saznanja o unapred dogovorenim utakmicama ali o tome ćute.

Predsednik FK,,Rembas”  Nebojša Milenković