DESPOTOVAC- Dodelom nagrada i premijerom predstave teatra “Resava” iz Despotovca završene 27. Majske amatersko pozorišne svečanosti (MAPS) u Plažanu kod Despotovca.

Za najbolju predstavu po oceni publike i stručnog žirija, koji dodeljuje priznanje “Slavoljub Vulić”, proglašeno je delo “Bajka o pozorištu” pozorišta “Raša Plaović” iz Uba koja je i otvorila ovogodišnje svečanosti.

Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljena je Marini Milićević za ulogu Marije u predstavi “Pošteni provalnik” u izvođenju pozorišta “Žanka Stokić” iz Velikog Gradišta, a priznanje za najbolju mušku ulogu dodeljeno je Milošu Iviću za ulogu Veska u predstavi “Prosidba” u izvođenju pozorišta “Branislav Nušić” iz Malog Crnića.

Nagrada za najbolju epizodnu žensku ulogu pripala je Radmili Radosavljević za ulogu Madam Blo u predstavi “Ne očajavajte nikad” u izvođenju pozorišta “Dragoljub Milosavljević Gula” iz Petrovca na Mlavi.Nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu uručena je Voji Raoniću za ulogu Jovana Debeljačkog, pozorišta iz Uba.

Premijerno je, u čast nagrađenih, teatar “Resava” iz Despotovca izveo je “Malograđansku svadbu” po tekstu Bertolda Brehta u režiji Branislave Stefanović.

Pre početka predstave minutom ćutanja odata je počast prerano preminulom glumcu ovog teatra Goranu Radivojeviću.

Organizator pozorišne manifestacije Centar za kulturu iz Despotovca, a pokrovitelj opština Despotovac.

Tokom četiri dana takmičarskog programa mnogobrojna publika je odgledala predstave pozorišta iz Uba, Petrovca na Mlavi, Malog Crnića i Velikog Gradišta.