DESPOTOVAC- Povodom 16. juna Dana Opštine Despotovac dodeljena su priznanja pojedincima i ustanovama zaslužnim za razvoj lokalne samouprave.

-Plaketa Opštine Despotovac dodeljena je postuhmno Dejanu Miloševiću iz Zlatova za doprinos u rekonstrukciji zgrade Doma zdravlja Despotovac, nabavci neophodne medicinske opreme i sredstva i efikasnoj organizaciji rada zdravstvenih službi u pandemiji virusa Korona, stoji u odluci.

Povelja Opštine Despotovac dodeljena je Vatrogasno-spasilačkom odeljenju Despotovac za izuzetnu posvećenost u radu i požrtvovanju u brojnim vanrednim situacijama čime su doprineli spašavanju ljudskih života i smanjenju šteta na materijalnim dobrima, organizaciji Crvenog krsta Despotovac za izuzetne radne rezultate, učešće u humanitarnim akcijama i višegodišnji doprinos afirmaciji opštine i  privrednom društvu “BAS PROMET“ doo iz Bogave za izuzetne radne rezultate, učešće u humanitarnim akcijama i višegodišnji doprinos razvoju i afirmaciji opštine.

Predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić uručio je Povelju novoimenovanom sekretaru Crvenog krsta Despotovac, Stevanu Miškoviću.U ime svih nagrađenih Mišković  je imao čast da se svim prusutnima obrati i zahvali.

-Ovo priznanje pripada njima, armiji dobrovoljnih davalaca krvi i armiji naših mladih volontera koji svakodnevno učestvuju u raznovrsnim humanitarnim aktivnostima Crvenog krsta. Svakako će priznanje biti veliki podsticaj za budući rad, još bolju saradnju i još bolje rezultate, rekao je on.