DESPOTOVAC- Povodom obeležavanja Svetskog dana davalaca krvi, Crveni krst Despotovac je posetio je javna preduzeća, kompanije, firme, javne ustanove, naseljena mesta koji su u 2021. godini dali veliki značaj i doprinos na motivaciji i realizaciji akcija dobrovoljnog davalaštva krvi.

Plaketa „Široko srce“ uručena je JP PEU RESAVICA, RMU „Rembas“ Resavica, plaketu je primio Nenad Lukić,  tehnički direktor. Kompanija u Resavici dugi niz godina ima razumevanje za akcije dobrovoljnog davanja krvi koje realizuje Crveni krst Despotovac i ovo je nagrada za sve humane ljude kompanije.

Plaketa je uručena  Policijskoj stanici Despotovac. Plaketu je primio načelnik stanice Bojan Ilić. Raduje podatak da su u 2021. godini policijski službenici bili masovno redovni davaoci krvi i na adekvatan način promovisali davalaštvo krvi na teritoriji opštine Despotovac.

Plaketa je uručena Mesnoj zajednici Resavica, u kategoriji naseljena mesta. Plaketu je primio predsednik Mesne zajednice Darko Prvanov. Mesna zajednica Resavica je među glavnim partnerima u realizaciji akcija davanja krvi u Resavici.

Hvala svim humanim ljudima koji su u 2021. godini bili rame uz rame uz Crveni krst Despotovac i zajedničkim snagama postigli rezultat, a to je najhumanija opština u 2021. godini i sedam godina unazad, stoji u saopštenju Crvenog krsta