JAGODINa- Jagodinka Sara Lozo (25) sa 22 poena najbolja je igrača reprezentacije Srbije u pobedi nad odbojkašicama SAD prvim favoritom za osvajanje Lige nacija. Srbija se plasirala u polufinale Lige nacija.

Gde je bila do sada i ko joj nije dozvoljavao da igra u reprezentaciji na velikim takmičenjima može da se podvede pod sentence ,,srpska priča” ili Srbija, gde je sve moguće i nemoguće.

Odgovor na ovo pitanje je u isto vreme  lak, ali i komplikovan…Selektor je dve decenije bio Zoran Terzić, najtrofejniji domaći trener, njegova je ,,prva i poslednja reč”, rezultati su bili maksimalni, a Sarinom ,,neigranju” u reprezentaciji na velikim takmičenjima kumovala i atmosfera oko reprezentacije Srbije koju su stvarali nesportski krugovi, menadžeri i cela bulumenta željna profita, grebanja i javnih zasluga. Fenomenalan potez sadašnjeg rukovodstva OSS sa Zoranom Gajićem na čelu, takođe našim proslavljenim stručnjakom, da se ne nastavi saradnja sa Terzićem doveo je do nove energije, promene rutine i ljudi koji su se okretali oko reprezentacije decenijama. Osveženje u igru reprezentacije  donela je   Sara Lozo, koja je postizala vrhunske rezultate u klupskoj odbojci u Srbiji, Kazahstanu i Rusiji. To je prepoznao selektor Danijele Santareli i bukvalno nije vadio Saru iz igre. Usledila su pobede u Ligi nacija, gde je Sara, prema statistici, jedna od najbolji odbojkašica. Najzad pobeđena je reprezentacija SAD olimpijski šampion iz Tokija, prvi put posle 2018. godine. Sara je bila igrač utakmice, iako je imala dvonedeljnu pauzu zbog neigranja u Kanadi jer je primila rusku vakcinu protiv kovida.

U nastavku prenosimo  tekst sa Mozzart sport

U ovogodišnjem izdanju Lige nacija Sara Lozo postala je pravo otkrovenje, a nekoliko leta unazad uglavnom je bila precrtavana pred velika takmičenja

Nije joj bilo lako godinama… Sara Lozo (25) uvek se podrazumevala kao standardni član reprezentacije Srbije, ali kada se pogleda njena biografija, deluje kao da je bila tu samo za one akcije koje su manje bitne. Tako je nekako i bilo. Propustila je sva velika takmičenja, nema i dalje medalju sa seniorskim timom i kaska za vršnjakinjama koje su se odavno dokazale. Međutim, novi selektor Danijele Santareli juje izvukao kao kec iz rukava i zauzvrat dobio pravo malo čudo! Sada se pojedini ljubitelji odbojke pitaju – gde se krila godinama?

Skrenula je pažnju tokom prvog vikenda, imala zapažena izdanja i tokom drugog, dok je treći propustila zbog ruske vakcine, s kojom nije mogla da uđe u Kanadu. Napravila je mali predah, skoknula i do rodne Jagodine, a onda zablistala na startu finalnog turnira. Sa 22 poena je srušila Ameriku, koja je u Ankaru stigla kao glavni favorit za zlato. Sigurno da pobeda raduje najviše, ali veoma značajna je i Sarina partija, jer daje nagoveštaj da tokom nekoliko narednih godina imamo još jednu opciju na poziciji primača servisa. Znajući koliko smo se prethodnih sezona mučili sa prijemom i napadom iz zone četiri, deluje kao da je Lozo bar neku priliku – makar i na kašičicu – mogla da dobije i ranije.