Legendarni rokenrol sastav „Partibrejkers“, koji ove godine slavi četrdeset godina postojanja, sinoć je na Kraljevom trgu na Zlatiboru pružio meštanima i posetiocima odličnu svirku. Nakon nekoliko godina od prethodnog koncerta, „Partibrejkersi“ su se odužili Zlatiborcima zbog velike pauze.

“Baš kao što se pored Mika Džegera zna za Kita Ričardsa ili pored Roberta Planta za Džimija Pejdža, tako za publiku na ovim prostorima Partibrejkerse čine pevač Zoran Kostić Cane i gitarista Nebojša Antonijević Anton. Oni su uspeli nešto što je malo kome uspelo u našoj muzici – da potraju isti i tako demantuju sve sumnje “da li je rokenrol deo naše kulture”. U organizaciji opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor večeras za vas Partibrejkersi”, rekla je Marija Jeremić, pomoćnik predsednika Opštine za odnose sa javnošću.

Koncert su počeli pesmom “Noć”, da bi usledile  pesme “Ako si”, “Hej ti dole”, “Zemljotres”, a potom i dobro poznate numere “1000 godina” i “Hipnotisana gomila” koje su razigrale publiku i podigle atmosferu.

Koncert na Zlatiboru obeležio je veliki broj mladih ljudi koji su sa velikom radošću i energijom propratili sve one pesme iz dosadašnjeg rada starih rokera. Dobra energija i raspoložena publika vratila je bend na bis. Pesme poput “Mesečeve kći” ili “Dugo te nema” samo su podsetile prisutne na epohu kada su “Brejkersi” harali.