Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča okupile su na Kraljevom trgu na Zlatiboru fanove i mnogobrojnu zlatiborsku publiku različitih generacija. Svojim glasovima i scenskim nastupom, „Frajle“ su napravile odličnu atmosferu. Pevale su svoje hitove, ali i obrade pesama drugih autora.

U sklopu ovogodišnjeg kulturnog leta, Novosadska grupa „Frajle“ po drugi put su posetile Zlatibor i održale koncert na Kraljevom trgu. Od poslednjeg nastupa prošlo je 8 godina kada je i krenula njihova prva turneja a, kako i same kažu, Zlatibor im je bio srećan.

“U to vreme izašao je prvi album a ove godine sedmi po redu. Puno je koncerata iza nas, puno pređenih kilometara po celom regionu a imale smo turneje i po Njujorku, Kanadi, Nemačkoj, Holandiji, Austriji. Bila je tu i ta kratka pauza 2020. i to nas je sve zaustavilo ali od prošle godine, a pogotovo ove 2022. nastavljamo punom parom”, kaže Nevena Buča.

Koncert su otvorile pesmom “Ljubav na dar”, a nakon pozdrava publici nastavile su s obradom “Meni trebaš ti” Olivera Dragojevića, “Ko se to meni zaljubio”… Posebne emocije kod publike izazvala je numera iz popularne serije “Tajne vinove loze”, a izvele su i novu pesmu “Gorim” koja je izašla pre mesec dana. A šta je to po čemu se Frajle razlikuju od ostatka scene Nataša Mihajlović kaže.

“Ono što nas karakteriše su dobre pesme i to je jedna od najvažnijih stvari koja je potrebna za uspešnu karijeru. Mislim da samim tim što dolazimo iz Vojvodine i samo naše ima nosi jedan poseban zvuk koji se svuda provlači kroz naše pesme i oslikava podneblje gde se nalazimo i odakle smo potekle. Naravno, obeležili su nas i kostimi i to što smo žene i što smo vesele, što smo bećaruše a tu je i naš autorski rad”.

Članica tročlanog benda, Jelena Buča, napisala je knjigu pod nazivom “Kako sam postala Frajla” u kojoj govori o karijerama članica muzičkog sastava. Sa istom temom, snimljen je i dokumentarac.

“Ja moram da kažem za Zlatibor da je to naše specifično mesto za odmor pogotovo u periodu posle Nove godine kada smo često dolazile na sankanje jer ne skijamo. Nakon ovog koncerta čeka nas Banjaluka, Bitola krajem meseca, Split, Zemun fest 26. avgusta. Snimile smo dokumentarni film i nadamo se da će se naći na malim ekranima, napisala sam knjigu kako sam postala Frajla i jako je puno toga što smo uradile za vreme ove pauze a uskoro će i knjiga biti u onlajn prodaji”, rekla je Jelena Buča.

Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča tri su dame koje svojim vokalima, gitarom i četvoročlanim pratećim bendom publiku osvajaju već duže od 13 godina, a njihova energija ono je što ih čini posebnim i izdvaja od ostalih izvođača. Na svakom koncertu, gde god nastupale, uvek privuku veliki broj ljudi, pa se tako i na Zlatiboru okupilo mnoštvo posetilaca koji su u muzici uživali sat i po vremena.