RADNICI JKP “STANDARD” IZ JAGODINE JEDNOGLASNO DALI PODRŠKU DA SU ZADOVOLJNI RADOM LOKALNE SAMOUPRAVE

JAGODINA- „Pre svega želim da vam kažem da niko ni na koga ne vrši pritisak i da niko ne vrši mobing kao što to priča jedan bivši predsednik opštine Jagodina iz DS-a, koji je sa svojim saradnicima tada zavio Jagodinu u crno. Vaše je pravo da tužite za, po vama neisplaćene putne troškove, a moje je da vas informišem o situaciji u Javnom komunalnom preduzeću „Standard“. Oni imaju besplatan prevoz i tuzili su da naplate besplatan prevoz.
Stavljam na glasanje ko je zadovoljan radom lokalne samouprave? rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma obraćajući se radnicima JKP „Standard“ iz Jagodine, a povodom tužbe dela radnika protiv svog preduzeća za putne troškove. Radnici su u prepunoj sali Pomoravskog okruga jednoglasno podržali rad lokalne samouprave i glasali. A na pitanje da li neko od radnika ima minimalnu platu, niko od prisutnih nije podigao ruku, jer svi imaju mnogo veće plate od minimalnih. Marković je još i dodao da radnici “Standarda” imaju mnogo veće plate od radnika u lokalnoj samoupravi. Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je rekao i da postoji jedan bivši predsednik opštine Jagodine, demokrata i njegovi tadašnji funkcioneri, koji se navodno brinu za radnike „Standarda“. „Taj dušebrižnik demokrata i njegovi funkcioneri koji su kada su bili na vlasti u opštini Jagodina umesto da kupe građevinske mašine da zaposle „Standard“ kupili dva nova Pežoa da bi se oni vozili. U njihovo vreme DS -a u Jagodini su bili blokirani računi i „Standarda“ i drugih preduzeća. On je dok je bio na vlasti sa svojim saradnicima je, umesto da kupe buldozer, prvo su pokvarili onaj koji je Standard vec imao i iznajmili buldozer od jedne firme iz Smederevske Palanke i za to je opština Jagodina plaćala velike sume i po satu i po danu. On i njegovi saradnici su tada potpisali Ugovor o izgradnji vodovoda za sela Ribare, Rakitovo i Končarevo, a kao intabulaciju stavili su celo JKP „Standard“ iz Jagodine, a cena je bila 7 puta veća od tadašnjih.

Mi smo muke imali da poništimo taj štetan ugovor po naš grad. Da se taj ugovor realizovao „Standard“ bi odavno bio ugašen. Takođe su taj bivši predsednik opštine i njegovi funkcioneri koji se danas mnogo brinu za radnike „Standarda“ potpisali ugovor preko posrednika sa Dunav osiguranjem. Tadašnji visoki funkcioneri DS-a koji se navodno mnogo brinu za vas su Jagodinu zavili u crno dok su bili na vlasti. Danas grad Jagodina daje posao preduzeću „Standard“ za 70 posto budžeta vašeg preduzeća. Kupili smo 8 velikih građevinskih mašina kako bi mogli da zaposlimo „Standard“ i da primate plate i doprinose, gde god možemo zaposlili smo ljude i mašine iz JKP „Standard“, ali ako se vaše tužbe realizuju, te sume ovo preduzeće neće imati odakle da plati i zato vam hvala na razumevanju“ kazao je Marković i podsetio da je gradski prevoz besplatan na celoj teritoriji grada Jagodine, a ima, kako je rekao i nekih koji su tužili svoje preduzeće, a žive u gradu i mnogo njih koji rade prvu smenu, a putuju iz obližnjih sela gde uvek ima autobuski prevoz koji je besplatan. Čudno je i da su “Standard” tužili za prevoz i oni koji stanuju na samo 500m od svog radnog mesta. Naravno priznaće se putni troškovi svima onima koji imaju noćne smene i koji nemaju odgovarajuće autobuse i imaju stvarne troškove prevoza.”- rekao je Marković.

Loaklni DS je danas saopštio da su radnici Standarda iz Jagodine tužili poslodavca zbog neisplaćenih troškova za prevoz od 2019. godine. Od ukupno 150 tužbi, do sada je stiglo oko 70 rešenja o izvršenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *