SVILAJNAC-Komunalno-javno preduzeće „Morava“ Svilajnac, uz podršku opštine Svilajnac, nabavilo je novi kamion za odnošenje smeća, najveći koji poseduje i kojim će se pre svega povećati bezbednost radnika:

„Trenutno imamo sedam kamiona za odnošenje smeća, u redovnim uslovima treba četiri, tokom leta pet, imamo i dva rezervna. Siguran sam da možda i najbolje u Srbiji obavljamo komunalne poslove i usluge, a svakako ćemo i dalje obnavljati i proširivati vozni park komunalnog preduzeća“ – izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i dodao da je Svilajnac jedna od retkih opština koja tokom letnjih vrućina nije imala problem sa vodosnabdevanjem.

„Opština Svilajnac zajedno sa Komunalnim—javnim preduzećem „Morava“ ulaže mnogo u svoju infrastrukturu i u narednih godinu do dve dana imaćemo 100% pokrivenost teritorije naše opštine sa vodovodnom mrežom. Time ćemo svakom građaninu obezbediti mogućnost da ima ispravnu vodu za piće“ – dodaje Milanović i najavljuje da se čeka i isporuka novog vozila koje će služiti za pranje i dezinfekciju kontejnera, grafita i trotoara.