SVILAJNAC-Upravo je završen sastanak u Vladi Republike Srbije, koji je održan na poziv premijerke Ane Brnabić, a na kome su prisustvovali savetnik Predsednika Republike Srbije Danilo Cicmil, predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i direktor kompanije Alfa Tehniks iz Svilajnca Dragoljub Radulović, stoji u saopštenju.

Povod sastanka bilo je upoznavanje sa trenutnom situacijom između kineske kompanije Linglong, CEEC TEPC-a i firme Alfa Tehniks koja već treći dan protestuje ispred gradilišta Ling Longa u Zrenjaninu zbog nemogucnosti da naplati dug od 5,5 miliona evra. Na sastanku je dogovoreno da se maksimalno uključe Kabinet Predsednika Republike Srbije i Kabinet predsednice Vlade Republike Srbije, kako bi se rešio ovaj problem.

Očekuje se da se u roku od dan/dva ova situacija reši, pre svega kako bi se zaštitilo zdravlje ljudi koji protestuju, jer je ranije u toku dana jednom radniku Alfa Tehniksa ozbiljno pozlilo, zatim kako bi se radnicima isplatile zarade koje zbog duga kasne od juna meseca i kako bi se oni vratili u fabriku gde im je i mesto da nastave sa radom i proizvodnjom.