PALMA : SRBI NA KOSOVU I METOHIJI NEĆE DA IGRAJU ŠOTU NEGO SRPSKO KOLO

JAGODINA- Sinoć je put Paralije u Grčkoj otišla srpska delegacija sa oko 500 članova.

“Kosovski Albanci uz pomoć dela međunarodne zajednice, ne samo da hoće da Srbima u svojoj državi promene lične karte i registarske oznake, već žele da Srbima promene identitet. Ali i kosovski Albanci i međunarodna zajednica moraju da znaju da Srbi neće da igraju Šotu, već Srpsko kolo”, izjavio je za televiziju Hepi predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. “Kosovo i Metohija je Srbiji privremeno oteto i mi se nikada sa tim nećemo složiti. To što je Srbiji oteto, treba da nam se vrati. Nadam se da će u tim državama koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova doći neki novi vladari koji će Srbiji vratiti njeno. Mi tražimo da se na Kosovu i Metohiji poštuju ljudska prava, a za bezbednost je zadužen KFOR koji drema kada Albanci napadaju Srbe i srpsku imovinu. Veliki su pritisci na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ja mu dajem maksimalnu podršku kao i građani Srbije” rekao je Marković .

VUČIĆ SE DOMAĆINSKI ODNOSI PREMA DRŽAVI I GRAĐANIMA

“Sada je u Evropi i celom svetu najvažnije pitanje kako se pripremiti za zimu, kakve će biti cene struje, gasa, nafte, životnih namirnica. Ovde u Grčkoj, gde se ja sada nalazim i srpska delegacija od 500 članova, struja je poskupela tri puta, zejtin  je 400 dinara, a u Srbiji 200, kafa je dva i po puta skuplja nego u Srbiji. Šefovi evropskih država praktično prete svojim građanima sa restrikcijama, nestašicom hrane i energenata. A Srbija zahvaljujući domaćinskom ponašanju predsednika Vučića i Vlade Srbije ima najveće zalihe i gasa i hrane i Srbija treba da se ponosi sa svojim rukovodstvom”, rekao Marković.

 

PALMA DOBIJA ULICU U GRČKOJ

U ponedeljak, 29. avgusta jedna ulica u Paraliji, odlukom Skupštine grada Katerini kome pripada Paralija, nosiće ime Palma. Podsetimo Dragan Marković Palma je počasni građanin grada Katerini i počasni konzul Grčke u Srbiji. U Paraliji do 31. 08. boravi 500 – člana srpska delegacija u čijem sastavu su sveštenici, poljoprivrednici, privrednici, zdravstveni i prosvetni radnici, komunalci, sportisti, pčelari, planinari. Ceo trošak i ovog putovanja, kao i svih ostalih do sada platili su donatori i nijedan dinar u te svrhe nije otišao ni iz gradskog ni republičkog budžeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *