REKOVAC-Geološka istraživanja tla ne ostavljaju posledice po zemljište, biljni i životinjski svet, što dokazuju parcele u Maleševu i Sibnici kod Rekovca koje su ovog leta dale dobar rod pšenice i ječma. Na imanjima Zorana Milenkovića iz Maleševa i Dragana Živkovića iz Sibnice, kompanija Balkan istraživanja doo je ugovorila i realizovala prošle godine geološka istraživanja tla i posle toga sve je vraćeno u prvobitno stanje.

-Pšenica je dala dobar rod ovog leta. Pogledajte njivu, sada je na njoj trava, vidi se klijala pšenica koja je ostala posle vrše. Prošle godine sam sa ljudima iz Balkan istraživanja napravio dogovor da na njivi obave istraživanja i da je vrate u prvobitno stanje. To je trajalo mesec dana, posle toga je njiva bila kao ranije, sav materijal, kamen i zemlja,  je počišćen i iznesen. Sve što je dogovoreno, to je i ispoštovano. Komšije me kritikuju, oni su pod uticajem medijske kampanje, jer ne znaju pravo stanje. Na njivi nema nikakvih posledica geoloških istraživanja, u to može da se uveri svako ko prođe ovuda, rekao je Milenković.

On živi u Maleševu sa suprugom, dvojicom sinova, snajom i unukom (2). Žive od zemlje, bave se stočarstvom i  povremenim poslovima. Dragan Živković živi sa porodicom u Jagodini, a očevinu u Sibnici kod Rekovca daje u najam.

-Sasvim slučajno sam stupio u kontakt sa ljudima iz Balkan istraživanja, bukvalno sam ih sreo na putu, kazali su mi da rade geološka istraživanja i tako su me pitali da te radove obave na mojoj njivi, koja je na 150 metra od kuće. Ispoštovali su sve dogovore, obavili posao i očistili njivu. Posle deteline, na njivi je sejan ječam. Nema nikavih posledica po njivu i rod. Moja deca i unučići idu u Sibnicu na odmor. Nisam se pokajao vezano za poslove koji su obavljeni. Priče koje pričaju o tim istraživanjima nisu tačne, posledice po zemljište i rod letine ne postoje, objašnjava Dragan.

Kompanija Balkan istraživanja uskoro počinje sa projektom predviđenim istražnim radovima na teritoriji Rekovca.