SVILAJNAC-Na 56. Resavskom sajmu potpisan je ugovor o izgradnji mlekare u Svilajncu, a potpise su stavili predsednik te opštine Predrag Milanović i direktor kompanije Master frigo Radoje Cvetić. Na 2 hektara biće otvorena mlekara sa preradom 30 hiljada litara mleka dnevno i otkupni centar.

-Opština će naredne tri godine uložiti 300 hiljada evra u naredne tri godine za nabavku junica. Cilj je povećanje stočnog fonda. Država bi trebala da zabrani izvoz mleka kao sirovine i da prodajemo gotove proizvode, jer tada iz poreza može da uloži u proizvodnju mleka, rekao je Milanović.

-Svilajnac ima tradiciju proizvodnje mleka. Na teritoriji opštine se proizvodi hrana, tu su ljudi koji proizvode mleko. Naišao sam podršku i razmevanje. Opština ima precizne podatke za stočarstvo. Projekat će podržati opština, očekujem podršku države istakao je Cvetić.

Apsolutni šampion sajma je grlo Hana vlasnika Dragana Todorovića iz Dublja, koji je kao nagradu dobio steonu junicu od Master friga i 60 hiljada dinara. Njegova još dva grla su pobednici po ostalim kategorijama. Pobednici po kategorijma nagrađeni su po 50 hiljada dinara, a svako grlo po 7.000. Posetiocima sajma predstavili su se pčelari i ovčari.