SVILAJNAC-U nedelju, 09 oktobra od 10.00 časova, u Svilajncu će biti održan 4. SVILAJNAČKI POLUMARATON. Oko 500 učesnika iz cele Srbije trčaće ulicama Svilajnca trasom dugom 21 kilometra, dok će istovremeno biti održana i Trka zadovoljstva, čija deonica iznosi 5 kilometra. Novine ove godine su frtalj maraton (10,55km) i štafeta (4×5.28km).

Prijave za trke traju do 1. oktobra 2022. godine i vrše se preko sajta runtrace.net, tj. linka:

https://runtrace.net/?event=svilajnac2022

Staza je SERTIFIKOVANA, ravna, bezbedna, jasno obeležena, idealna za postizanje ličnih rekorda. Tri bogate okrepne stanice na 2 km. Staza ima četiri ponavljanja. Duž staze nalaze se pripadnici policije i licenciranog obezbeđenja, muzička podrška, redari-volonteri, kao i sudije. Biće obezbeđena vozila policije i Hitne pomoći.

Predsednik Atletskog kluba “Duge staze“ Gradimir Krunić ističe da je istrčavanje bilo koje kategorije zapravo pitanje zdravlja i mentalne snage više nego sporta:

„To je jedan način života. Svi učesnici dobijaju medalje jer su svi pobednici. Svi su pobedili sebe, svoje strahove i ograničenja. To je jedan neverovatan osećaj“ – ističe on.

Na stazi dužine 5 km vas očekuje pravo gostoprimstvo, navijači duž cele deonice i okrepne stanice. U svakom trenutku će pored vas biti volonteri, fotografi, medicinari i prijatelji trke.

Organizator je Atletski klub “Duge staze” uz podršku Opštine Svilajnac i ovo je sigurno jedan od najvećih sportskih događaja u Svilajncu, koji je prepoznat kao grad koji neguje zdrav način života, sport i sportski duh i druženje.