Minulo kolo u kvalitetnim ligama proteklo je u znaku omladinca Voždovca Bogdana Petrovića. Rezervista zmajeva postigao je četiri gola protiv OFK Vršca.

U ostalim mečevima juniora, Partizan je u nastavku susreta slomio otpor Mladosti, dok je Crvena zvezda na krilima Luke Lečića osvojila ceo plen u Bačkoj Topoli. Evrogolom Strahinje Borisavljevića u finišu susreta, Čukarički je srušio Napredak. Vrednu pobedu ostvario je Brodarac na Starom sajmištu. Neuhvatljiv za defanzivce Novog Pazara, bio je Marko Vranješ. Zanimljivo je da su tri meča završena bez golova. Mreže na Banjici, Topčiderskom brdu i kraj Studentskog grada su mirovale. U konkurenciji kadeta Čukarički je petardom razneo Napredak. Blistao je golgeter lige Mihajlo Cvetković. Crvenoj zvezdi je bilo dosta poluvreme da dođe do trijumfa u Bačkoj Topoli. Raspoložen za igru bio je Andrija Maksimović Mesi. Partizan je sa pola gasa oborio na pleća Mladost. Bolji od ostalih bili su Zoran Alilović i štoper Andrej Popović. U veoma tvrdoj utakmici na Marakani, Grafičar je minimalnim rezultatom pobedio Slogu. Kraljevčanima je presudio Irfan Kahrović. Sjajan susret viđen je na terenu Brodarca. Spartak je imao prednost od dva gola, ali je domaćin uspeo da do kraja utakmice izjednači i da se spasi poraza. Odličnu igru pružio je levi bek Brodarca Veljko Milivojević. Vojvodina je posle minusa na poluvremenu slavila protiv Rada, a najbolji utisak na terenu su ostavili golman Nikola Stefanović i vezista Lazar Jovanović. Teleoptik je u režiji dvostrukog strelac Andreja Stamenkovića pobedio Ole na Adi Ciganliji, dok je Kiker došao do trijumfa nad Jagodinom u Kraljevu.

OMLADINCI 10. KOLO

GOLOVI: 19
KARTONI: 37 ŽUTIH, 1 CRVENI
GLEDALACA: 1100

TIM 10. KOLA: Stevanović (Rad), Lekić (Brodarac), Graonja (Crvena Zvezda), Lečić (Crvena Zvezda), Luković (Radnički NB), Stjepanović (Partizan), Vranješ (Brodarac), Borisavljević (Čukarički), Aleksić (Partizan), Ivić (Crvena Zvezda), Petrović (Voždovac).

IGRAČ KOLA: Bogdan Petrović (Voždovac)