Nezaboravno ”Zlatiborsko kulturno leto 2022” sa preko 50 događaja

Turistička organizacija Zlatibor i opština Čajetina i ove godine su tokom jula i avgusta organizovali tradicionalnu manifestaciju “Zlatiborsko kulturno leto” sa raznovrsnim sadržajima, koji su značajno doprineli uspehu minule turističke sezone na najposećenijoj planini Srbije. Kao i svake godine “Kulturno leto” su ovde obeležili koncerti poznatih estradnih umetnika iz zemlje i regiona, kulturno-umetničkih društava, hora, klasične muzike, trubačkih orkestara, kao i pozorišne predstave na otvorenom, predstave za najmlađe, razne animacije za decu i odrasle. Bogatim i sadržajnim programom sa preko 50 organizovanih događaja u okviru te letnje manifestacije  Turistička organizacija Zlatibor još jednom je opravdala poverenje više od 100. 000 posetilaca ”Zlatiborskog kulturnog leta 2022”.

Pošto je Zlatibor destinacija dostupna svim generacijama sadržaj  je bio prilagođen svim uzrastima i ukusima, pa su publiku na Kraljevom trgu muzikom zabavljali Bojan Suđić i simfonijski orkestar ”Virtuozi”, ”Partibrejkersi”, ”Zana”, Željko Vasić, trubački orkestri zapadne Srbije,  ”Beogradski sindikat”, a svojim igrom članovi mnogobrojnih

folklornih društava iz cele Srbije… Najmlađe posetioce privukle su predstave “Zeka lepotan”, “Naša deca”, “Ovca Rozi” i druge, dok se publika međunarodnog dečjeg festivala folklora “Licidersko srce” mogla upoznati sa radom kulturno -umetničkih društava iz najrazličitijih delova sveta. Ljubitelji sporta mogli su uživati u basket turniru 3X3 “Dejan Dimitrijević”, jednom od najbitnijih u sklopu ovog takmičenja Košarkaškog saveza Srbija,  a takođe su se mogli  oprobati i u šutiranju trojki na humanitarnoj akciji “Trojka iz bloka”. Sve u svemu, još jedno nezaboravno leto na Zlatiboru. Podsećanje kako je sve to izgledalo letos na Kraljevom trgu možete pogledati na spotu  koji se nalazi na linku, SPOT  a koji je za Vas pripremila Turistička organizacija Zlatibor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *