JAGODINA- Uređenje Jagodine i sela permanentno traje već više godina, a ove građevinske sezone radovi su intezivirani na svim područjima. Trenutno se završava izgradnja glavne ulice i sedmog kružnog toka u centru grada, a predhodno su obavljeni radovi na glavnoj ulici od suda do centra. Vrednost ovogodišnjih radova je 120 miliona dinara. Pored toga, u toku je čišćenje korita Belice od zemljanih nanosa u dužini od 1,2 kilometra. U planu je čišćenje korita Belice od zemljanih nanosa do ušća u  Veliku Moravu. Kvalitet uređenja atarskih puteva je na nivou da se automobilama dolazi do njiva i voćnjaka.

Nedavno je pušten u saobraćaj kružni tok kod Saobraćajne policije, a pre toga  kod naplatne rampe prema autoputu. Kružni tokovi su rešenje za gužve u  saobraćaju na kritičnim lokacijama stvaraju. Ušteda budžeta je po raskrsnici bez semafora 700 hiljada dinara godišnje.

Urađena je pešačka staza od mosta kod crkve Svete Petke do OŠ „Goran Ostojić“, radovi će biti  nastavljeni do bolnice, a kasnije do Elmosa. Uređenje jedne strane strane obale iz koštaće 45 miliona dinara gradski budžet.

O radovima na uredjenju putne infrastrukture i poboljšanju uslova života građana u u gradu i selima u toku ove godine član Gradskog veća  Zoran Gligorijević kaže:

-Asfaltirana je glavna gradska saobraćajnice od ulaza u grad -naplatne rampe, pa sve do izlaza ka Ćupriji, do skretanja za Majur. U sklopu toga urađen je i Ribarski put, od pružnog prelaza do autoputa. U toku su radovi na uređenju centra grada posle više decenija. Izgradjeno je više modernih kružnih tokova,što znatno ubrzava protok saobraćaja i povećava bezbednost u tim raskrsnicama. BIće ostvarena ušteda budžeta. Popločan je gradski centralni trg granitnim pločama. Postavljeni su stubići za sprečavanje nesavesnog parkiranja na pešačkim trotoarima. U toku su radovi na izgradnji pešačke staze pored reke Belice, celim tokom kroz grad. U toku je čišćenje korita reke Belice. Asfaltiraju se ulice u selima,tamo gde je preostalo i sve će uskoro biti završeno do svake kuće. Nasipaju se atarski putevi pored njiva kamenom,u više slojeva,zatim uvaljaju,i to u svakom selu,tako da se lakše dođe do njiva i voćnjaka,čak i automobilima, ističe Gligorijević i dodaje da sve ovo radi pod nadzorom Gradske uprave i nadležnih službi, svakodnevno,bez neke velike reklame i slikanja,ali najvažnije je da su građani koji koriste tu infrastrukturu zadovoljni urađenim.