RADOVI U BRESJU

SVILAJNAC-U Bresju kod Svilajnca u toku su radovi na izgradnji vodovodne mreže, koji se privode kraju, tako će meštani ovog sela dobiti od sledeće godine ispravnu pijaću vodu.

Radove je obišao predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović koji je rekao da je ostalo još oko kilometar mreže do kraja izgradnje:

„Ovde će dolaziti voda sa izvorišta iz Svilajnca, tako da će i meštani Svilajnca i meštani Bresja piti istu vodu za šta smo se zalagali svih ovih godina. Bresje je poslednje selo na teritoriji naše opštine u kome se gradi vodovodna mreža“ – izjavio je Milanović istakavši da je plan da se naredne godine rade priključci na vodovodnu mrežu.

Milanović je takođe obišao i novoizgrađeni lovački dom u Bresju, koji su zajednički izgradili lokalna samouprava, meštani i lovci:

„Urađen je odličan posao, ovo je jedan od lepših lovačkih domova i ostalo je još da uradimo priključak za struju i da krene da se koristi. Skoro sve sekcije u selima naše opštine dobile su lovačke domove i mislim da je to dobro i za organizaciju i za druženje“ – rekao je Milanović koji je ovom prilikom pozvao građane  mesnih zajednica da u nedelju 20. novembra izađu na referendum o samodoprinosu:

„Sva sela i grad imaju mesne zajednice i na njihovu inicijativu sprovešćemo glasanje za uvođenje samodoprinosa. Pozivam građane da izađu i izraze svoj stav. Smatram da je potrebno uvesti samodoprinos, kako bi mesne zajednice imale neki svoj budžet iz kojeg bi mogle da rade održavanja i rešavaju neke tekuće probleme i potrebe. Nije moguće sve u svakoj mesnoj zajednici finansirati iz opštinskog budžeta, niti je moguće da smo prisutni svakog dana u svakoj mesnoj zajednici. Na ovaj način mesne zajednice moći će samostalno da rešavaju svoje tekuće probleme. Ja lično izaći ću u nedelju na referendum i glasati za uvođenje samodoprinosa“ – objasnio je on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *