JAGODINA- Umesto tradicionalnih skupih novogodišnjih koncerata, lokalna samouprava u Jagodini odlučila je da doček Nove 2023. godine posveti deci i porodici. Centralni program odvijaće se na gradskom trgu u Jagodini u petak, 30. decembra od 12. do 19. časova, u prisustvu mnogobrojnih animatora, Deda Mraza, poklona, klovnova, štulaša, igrača i pevača, kao i uz niz atraktivnih novogodišnjih iznenađenja.

-Predvidjeno je da program na gradskom trgu traje od 28.decembra do Srpske Nove godine. Na trgu će biti postavljena mala bina ka kojoj će skoro svakog dana nastupati lokalne muzičke grupe u popodnevnom terminu. Centralni dečiji program sa animatorima je 30. decembra u 12 sati. Cela ova manifestacija završiće se jednim lepim,velikim koncertom za Srpsku Novu godinu. Na trgu će biti postavljena velika jelka i desetak unikatnih kućica za izlaganje i prodaju robe vezane za praznike, saopšteno je iz Jase

Kulturni centar poziva sve sugrađane, bez obzira da li su iz sela ili iz grada, da 30. decembra od 12. sati budu deo novogodišnje čarolije na gradskom trgu, događaju za pamćenje.

Narednih dana i nedelja, lagano ćemo zagrevati novogodišnju atmosferu, kako bi kulminacija na trgu 30. decembra bila nezaboravna i kako bismo iz Jagodine poslali slike koje će podstaći i druge gradove da se posvete osnovnim vrednostima društva u kome živimo, kažu u KC.

Organizator „Jagodinske novogodišnje čarolije”  je Kulturni centar, za uredjenje prostora zadužen je Jagodinski sportski savez. Pokrovitelj manifestacije je Gradska uprava Jagodina.