U organizaciji srpskih studenata – OSSI u Beču je održan prvi Novogodišnji koncert  ,,OSSI-Beč orkestra“ u dvorani Kaisersaal u sedmom bečkom okrugu.

Nakon uspešnog koncerta klasične muzike koji je simbolično održan 28. juna 2022. godine povodom završetka akademske godine 2021/2022, ,,OSSI-Beč orkestar“ je u subotu 10. decembra upriličio svoj prvi Novogodišnji koncert. Ovog puta su zvuke klasične i tradicionalne muzike dodatno ulepšali specijalni gosti iznenađenja ,,Aurora saksofon kvartet”.

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu – Beč (OSSI-Beč) od letnjeg semestra akademske godine 2021/2022 okuplja talentovane mlade muzičare srpskog porekla koji čine OSSI-Beč mešoviti orkestar. Orkestar trenutno broji 20 talentovanih mladića i devojaka, što ga trenutno čini verovatno najvećim srpskim studentskim orkestrom i dijaspori.

Događaju su prisustvovali predstavnici Ambasade Republike Srbije u Austriji, direktor Predstavništva Republike Srpske u Austriji, dugogodišnji prijatelji i saradnici organizacije, kao i mnogobrojna publika. Gostima su se na početku programa obratili predsednik organizacije Slaviša Bošković i potpredsednica Tamara Petraković, koji su naznačili važnost postojanja orkestra sprskih studenata u Beču.

Iz Organizacije srpskih studenata u inostranstvu – Beč (OSSI-Beč) su naglasili da se nadaju da je ovo početak dobre tradicije okupljanja naših talentovanih mladih muzičara u dijaspori, koji svojom umetnošću na najlepši način predstavljaju zajednicu srpskih studenata u Beču, ali i maticu.

Treba napomenuti da je ova kalendarska godina za OSSI-Beč bila izuzetno uspešna. Pored pomenuta dva koncerta organizacija je za svoje članove priredila trodnevnu studentsku ekskurziju u Pragu, redovna studentska druženja tokom cele godine, te niz kulturnih i obrazovnih dešavanja, kao što su književne večeri, istorijske šetnje, pravno-istorijska predavanja i slično. Ova organizacija već 12 godina okuplja naše studente u Beču, nudi sveobuhvatnu podršku za vreme studija, te na najbolji način vodi borbu za poboljšanje uslova studiranja u Austriji.