SVILAJNAC-Osamnaesta redovna sednica SO Svilajnac, ujedno i poslednja u ovoj godini, održana je danas uz prisustvo 39 odbornika.

Na sednici se raspravljalo o 24 tačke dnevnog reda, a usvojena je Odluka o budžetu opštine Svilajnac za 2023. godinu, koji je ocenjen kao socijalni i razvojni, kao i Odluke o jednokratnoj pomoći za rođenje deteta, o jednokratnoj pomoći za vantelesnu oplodnju i jednokratnoj pomoći-nagradi studentima u 2023. godini. Za svako prvo i drugo rođeno dete opština će dodeliti po 30.000 dinara, a za treće 40.000. Obezbeđena su sredstva u iznosu od po 500.000 dinara za pet vantelesnih oplodnji, a pomoć-nagrada najboljim studentima biće 100.000 dinara. Usvojeni su Programi poslovanja KJP „Morava“ Svilajnac i JP Sportsko-turističkog centra „Svilajnac“, kao i Program rada Centra za kulturu.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović istakao je da će se sledeće godine raditi kompletna sanacija i rekonstrukcija visećeg mosta u selu Vojska, koju finansira Ministarstvo građevine, da će se raditi i kompletna rekonstrukcija Krive čaršije i Topličine ulice za šta su sredstva obezbeđena od EPS-a i da će se nastaviti sa izradom kanalizacione mreže. Podsetio je da je godina iza nas teška na globalnom nivou, da se očekuje da takva bude u 2023. ali da opština Svilajnac već sada ima ugovorene projekte čija se vrednost procenjuje na više od dve milijarde dinara.