JAGODINA- Sudija za predhodni postupak Višeg suda u Jagodini odredio je pritvor  bratu i sestri Marko P.  (23) i Milica P. (27) iz Trešnjevice kod Paraćina zbog teškog ubistva pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju u saizvršilaštvu.  Naloženo je psihijatrijsko veštačenje za oboje.

Na saslušanju Marko je priznao delo koje mu se stavlja na teret, dok sestra nije bila u psihički sposobna  da se izjasni. Postoje saznanja da je ona psihijatrijski lečena ranije. Njima se na teret stavlja da su učestvovali su u lišavanju života Marine Milanović (50) iz istog sela u njenoj kući i pokušali da ubiju svog oca P.M. (57) ubadajući ga nožem po telu. Pretpostavlja se da je motiv ubistva i pokušaja ubistva emotivna veza ubijene i njihovog oca.

Nesrećna žena, koja je bila u dugogodišnjoj vezi sa njihovim ocem, sahranjena je juče na seoskom groblju u tom selu. Meštani za nju kažu da je bila  ,,dobar čovek” i da nije  zaslužila takvu sudbinu da je zakolje sin čoveka sa kojim je živela deceniju. Selo je znalo za njihovu vezu jer su javno bili zajedno, iako nisu bili venčani i živeli su odvojeno, svako u svojoj kući.

Brat i sestra su 5. februara uveče upali u njenu kuću i Marko je usmrtio nožem, a nakon toga polomili pokućstvo. Zatim je u svojoj kući napao nožem oca Miloša (57), nameravajući da ga ubije, Milica je stajala na vratima da ne izađe iz kuće. Otac je, i pored četrdesetak zadobijenih uboda, uspeo da oduzme nož Marku i spasise bekstvom kod komšija. Marko je te večeri pobegao, ali se ujutru pojavio pred meštanima, još uvek krvav,  hvalio se kako je zaklao Marinu a zatim je ušao u lokalni autobus I otišao u policiju da se prijavi.