JAGODINA- U Galeriji ,,Ginko” na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini otovrena je izložba dečijih likovnih radova nastalih u okviru vaspitno-obrazovnog projekta ”Putovanje kroz istoriju umetnosti”.

 

-Ove godine Fakultet pedagoških nauka u Jagodini slavi jubilej, 125 godina od osnivanja Učiteljske škole i 30 godina od osnivanja Fakulteta. Izložba likovnih radova dece iz vrtića „Sunce“ jedna je od aktivnosti kojima se obeležava ovaj značajni jubilej, kazala je dekan prof dr Violeta Jovanović.

Projekat je realizovan u saradnji između Fakulteta pedagoških nauka i vrtića „Sunce“ (PU „Pionir“) iz Jagodine, u okviru nastavnog predmeta Metodički praktikum likovnog vaspitanja.

-Cilj projekta sa jedne strane podrazumevao je približavanje umetnosti deci predškolskog uzrasta, a sa druge strane razvijanje kompetecija budućih vaspitača u predškolskim ustanovama, studenata Fakulteta pedagoških nauka, za efektnu primenu dela likovnih umetnosti u vaspitno-obrazovnom radu sa decom predškolskog uzrasta, istkakla je organizatorka izložbe asistent Jovana Đorđević.