JAGODINA- U Višem sudu u Jagodini danas je određen pritvor do 30 dana B.M. (46) osumnjičenom za ubistvo A.K. (35), majki petoro dece. Oni su bili u emotivnoj vezi. Osumnjičeni se branio ćutanjem kada je izveden pred Više tužilaštvo. Pritvor mu je određen zbog uticaja na svedoke i uznemirenja javnostI.

SAOPŠTENJE CENTRA ZA SOCIJALNI RAD POVODOM UBISTVA A.K.

Povodom slučaja ubistva A. K. (35) u Jagodini, Centar za socijalni rad Jagodina ističe da je u poslednjih mesec dana postupao u vezi sa predmetom poveravanja dece nakon prekida bračne zajednice ubijene i supruga D. K. Centar za socijalni rad bio je upućen da je ubijena A. K. započela emotivnu vezu sa B. M. koji je osumnjičen da je počinio njeno ubistvo i koji je zbog toga uhapšen.

Stručni radnik CSR koji je radio na ovom predmetu procenio je da stariju decu treba poveriti ocu, a mlađu staviti pod starateljstvo babe po majci, budući da je procenjeno da okruženje u kome se A. K. nalazila nije bilo bezbedno za nju i maloletnu decu.

Žrtva je ipak najmlađe dete povela sa sobom, na šta je reagovao psiholog CSR Jagodina naloživši majci, pod pretnjom policije, da vrati dete babi, što je ona i učinila.

Ovakvom pravovremenom reakcijom i ispravnom stručnom procenom psihologa obezbeđeno je sigurno okruženje za najmlađe dete.

Pres služba Ministarstva za brigu o porodici i demografiju