“Danas je u Srbiji, po pitanju najvećeg problema, Kosova i Metohije, najvažnije jedinstvo svih političkih partija, a toga danas nema. I sada neki kažu “ajmo svake nedelje sednice Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji”, a svi znamo sve i svi znamo koliki je pritisak na Srbiju i svi znamo koliko se bore i Aleksandar Vučić i Ivica Dačić. Zapad želi da opravda NATO agresiju na Srbiju 1999. godine i da nam otmu Kosovo. I ja molim sve partije o poziciju i opoziciju da mi budemo oko tog pitanja jedinstveni. Evo sada su lokalni izbori na severu KiM i oni će da proglase rezultate izbora, iako će na te izbore izaći 2 posto stanovništva albanske nacionalnosti, od kojih 1 posto zaista živi na severu KiM. I šta mi da radimo ? Da se svađamo u parlamentu, ponavljamo jedno te isto, donosimo deklaracije  rezolucije, koje smo donosili mnogo puta, a koje nam niko nije prihvatio. Ali ipak međunarodna zajednica respektuje Srbiju. Najbolja potvrda za to je još jedna nemačka fabrika koja je otvorena u Valjevu i danas u nemačkim fabrikama širom Srbije radi ukupno 80 000 naših građana”, rekao je predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u svom današnjem govoru u parlamentu.

MINISTRI NE ČITAJTE, GOVORITE IZ GLAVE

“Jedinstvena Srbija će glasati za sve tačke dnevnog reda Skupštine Srbije, mislim da ministri dobro rade i da će realizovati sve što su danas rekli u parlamentu. Ali imam jednu primedbu. Nemojte da se naljutite ministri, ali svi bre čitate “Dobar dan poštovani”, pa podignete glavu, a onda opet čitate. Vi ministri predstavljate određene resore i samo jedan od ministara nije čitao. Ovaj za telekomunikacije (Mihailo Jovanović) nas “ubi”, čitao je sat i deset minuta. Nije to kritika ili napad, ali ako predstavljaš svoj resor, uči bre celu noć, ako ti to nije zanimanje. Mora onaj ko te gleda da vidi da ti to znaš, a ja znam da znate. Iz glave ima da pričate da kaže narod “ovakav nam treba”. Ako čitate, onda će da kažu “neko mu je napisao govor”. Ovaj bre sat i deset minuta i sunce granulo i oblačilo se i kiša pala, a on i dalje čita. Moraš kraće, za deset minuta da te svi razumeju, Ja nemam pojma šta je rekao”, kaže Marković.

MORA SUBVENCIJA I ZA MUŠKO TELE, NE SAMO ZA ŽENSKO

“Moram da pohvalim ministarku poljoprivrede. Nikada nije bio veći budžet za poljoprivredu nego danas, 80 milijardi dinara. To jeste velika cifra i treba tako da bude. Ali pošto je kod vas u ministarstvu statistika, Vi treba da kažete poljoprivrednicima šta treba da seju sledeće godine i koja je to roba deficitirana na tržištu, da li je to praseće, jagnjeće, teleće meso ili nešto drugo. Evo sad oko Uskrsa nije bilo prasića i cena je bila 550 dinara za kilogram žive vage, ali kada dođete na tezgu ima onaj ko je sa jedne strane tezge i onaj ko je sa druge strane tezge. Onaj ko prodaje njemu je malo, a onaj ko kupuje njemu je skupo.  Poljoprivrednik mora da zna da li može da živi od svog rada. I trebalo bi kod subvencija da se naprave i kategorije, a to znači, onaj čije je jedno zanimanje poljoprivreda, onaj ko uz poljoprivredu još nešto radi i onaj kome cela porodica radi na poljoprivredi. Takođe nije mi jasno kako subvencija samo za žensko tele od 25 000 dinara. A šta ćemo za muško tele ? To je diskriminacija. Statistika kaže da od 4 teleta 1,8 su ženski, a 2,2 muški. I za muško tele mora da ima subvencija. Znam da se svi raduju kada dobiju žensko tele, biće mleko i tako dalje. Mora se pomoći poljoprivredniku kako bi sačuvali i selo i poljoprivrednika”, kazao je Dragan Marković Palma.