DESPOTOVAC- Pobednik MAPS održanog od 16. do 20. maja, u prostorijama Doma kulture u Plažanu kod Despotovca i    dobitnik priznanja “Slavoljub Vulić”,  je predstava “San letnje noći”, u izvedbi pozorišta “Milivoje Živanović” iz Požarevca, koja je proglašena za najbolju, kako po oceni žirija tako i po ocenama publike.

Mnogobrojnoj publici su se u takmičarskim večerima predstavila pozorišta iz Kostolca, Požarevca, Ćuprije i Jagodine.

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu na festivalu dobio je Valentino Oljača, za ulogu Nikole Vratila u predstavi “San letnje noći”, a nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Nataša Rokvić za ulogu Julije u predstavi “Bila je to ševa”. Nagrađeni su i najistaknutiji u epizodnim ulogama, i to Aleksandar Mileusnić za najbolju mušku epizodnu ulogu, ulogu Lajoša u predstavi “Stan za neverstvo” i Sara Trailović za najbolju žensku epizodnu ulogu, koja je igrala Đavolka u predstavi “San letnje noći”.

Nakon dodele nagrada, u čast pobednika 28. MAPS-a, domaće pozorište “Resava” teatar, odigralo je predstavu Slobodana Selenića “Ruženje naroda”, u režiji Miroljuba Ivanovića i Nemanje Radivojevića.