Nemac Manuel Letenbihler je pobedio na srpskom Xross reliju na Zlatiboru i  sa prvog mesta počeo odbranu titule prvaka sveta u hard enduro motociklizmu. Trka je realizovana na Zlatiboru, Tari i Mokroj Gori I po oceni učesnika bila je bolja u odnosu na predhodnu.

Sjajnom vožnjom po vrletima Zlatibora trećeg i poslednjeg takmičarskog dana, Manuel Letenbihler je drugu godinu uzastopno osvojio Xross hard enduro reli kao aktuelni svetski prvak. U konkurenciji najboljih vozača sveta, 25-godišnji Nemac je na svom KTM motociklu stazu na Zlatiboru savladao za 3sata, 18minuta i 33sekunde. Letenbihler je pobedio i u prvoj etapi na Tari, pa je u generalnom plasmana prvi sa 20 bodova.

Na drugom mestu završio je Španac Mario Roman, koji je bio drugoplasirani i u minulom šampionatu sveta. Do trećeg mesta i rezultatskog iskoraka stigao je Bugarin Teodor Kabačkijev koji je naglasio da mu mnogo znači što ima vrhunsku trku u susjednoj državi i da je srećan što je dostojno predstavio Balkan.

Osim Letenbihlera u Pro klasi, pobede na Zlatiboru slavili su i Florian Pere iz Francuske u Ekspert klasi, Valentin Rerl iz Nemačke u Hobi, Mark Luis u Amater klasi, dok je prvi u juniorskoj konkurenciji trenutno Metju Grin iz Južnoafričke republike. Najbolji među srpskim motociklistima bio je Vladimir Minutinović ispred Nikolaja Molčanova i Uroša Živkovića.

Da podsetimo, prvog dana Xross relija održan je prolog sa napravljenim preprekama u centru Zlatibora na kom je pobedio Englez Bili Bolt, prvog terenskog dana trke voženo je oko 100km na Tari po veoma kišnom danu i klizavom terenu, potom na Mokroj Gori sa startom na Mećavniku, a završnica je održana na Zlatiboru sa startom iza spomanika na Šumatnom brdu, staza je vodila ispod Čigote i dalje kroz sela Ljubiš i Dobroselica gde su bile i posebne stanice za dopunu goriva i servis, a potom se preko Vodica išlo ka centru i cilju na Kraljevom trgu.

Posle Xross relija u Srbiji karavan svetskog šampionata u hard enduro motociklizmu se nastavlja u Austriji, a potom se ide u Italiju, Rumuniju, Kanadu, Španiju i Nemačku.