U okviru projekta LAKŠE DO BOLjEG VIDA – „Eliksir“ dolazi kod vas, Opština Čajetina obezbedila je za svoje stanovnike besplatne očne preglede u saradnji sa Specijalnom oftalmološkom bolnicom „Eliksir“ iz Novog Sada i očnom klinikom „Fjodorov“, Kaluga – Rusija.

Preglede na Zlatiboru u prostorijama Kulturnog centra Zlatibor od 01. do 03. juna obavlja Dr Julija Kuligina. Prilikom pregleda namenjenih deci i odraslima na raspolaganju je najsavremenija mobilna oftalmološka oprema, stručni medicinski timovi bolnice „Eliksir“ i oftalmologa iz Rusije, mogućnost određivanja dioptrije i izrada naočara u Optici „Eliksir“, a nakon toga svi zainteresovani imaju mogućnost lečenja u bolnici „Eliksir“ u Novom Sadu i na očnoj klinici „Fjodorov“ u Kalugi.

Specijalna oftalmološka bolnica „Eliksir“ u Novom Sadu, čiji je osnivač Srpsko-rusko društvo „Eliksir-Kaluga“ d.o.o. Novi Sad, zapravo je nastavila rad Specijalističke oftalmološke ordinacije „Eliksir“, ali i saradnju sa Očnom klinikom „Fjodorov“, Federalnom državnom ustanovom istoimenog Međusektorskog naučno-tehničkog kompleksa Mikrohirurgija oka Ministarstva zdravlja Ruske Federacije – (započetu još 1989. godine) u okviru Programa „U Kalugu po bolji vid”. Blagodareći dugogodišnjoj stručnoj i poslovnoj saradnji sa čuvenom ruskom Očnom klinikom, bolnica „Eliksir“ raspolaže najsavremenijom opremom za dijagnostiku, operacije i lečenje oka dece i odraslih. Ona je ekskluzivni predstavnik Očne klinike „Fjodorov“ u našoj zemlji, i celom regionu.

Specijalna oftalmološka bolnica „Eliksir“ iz Novog Sada ušla je u jedinstveni projekat pod nazivom Lakše do boljeg vida –„Eliksir“ dolazi kod vas, u saradnji sa lokalnim samoupravama gradova i opština Republike Srbije i Domovima zdravlja, a uz podršku Fonda za razvoj AP Vojvodine. U okviru tog Projekta, tokom 2021. Obavljeni su besplatni pregledi očiju kod više od 4.000 pacijenata. Oftalmološki pregledi dece i odraslih obavljeni su na najnovijoj oftalmološkoj opremi vodećih svetskih proizvođača koja je prilagođena za terenski rad, koju je bolnica „Eliksir“ nabavila specijalno za tu namenu. Pored medicinskog tima ove bolnice u projektu učestvuju gostujući lekari sa ruske Očne klinike „Fjodorov“ iz Kaluge, Federalne državne ustanove Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, sa kojom bolnica „Eliksir“ ima saradnju duže od tri decenije. Zahvaljujući toj saradnji, Specijalna oftalmološka bolnica „Eliksir“ uz pomoć oftalmohirurga iz Rusije koji stalno gostuju u svom sedištu u Novom Sadu u mogućnosti je da pruži kvalitetnu oftalmološku uslugu, najsloženiju dijagnostiku, lečenje i operacije oka.

Pregled će biti dostupan zainteresovanima koji su već na listi prijavljenih koja je formirana tokom prethodnih oftalmoloških pregleda. Blagovremeno biti objavljen kontakt telefon za zakazivanje novih pregleda.