Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz Sektora za vanredne situacije su u ponedeljak zbog poplava izazvanih obilnim padavinama, na teritoriji Kruševca, Čačka i Jagodine evakuisali su ukupno 19 osoba.

Miloš Milenković major policije rekao je da od utorka pripadnici Sektora za vanredne situacije u koordinaciji sa nadležnim službama na lokalu, nastavljaju sa otklanjanjem posledica ekstremnih vremenskih pojava.

– To su tehničke intervencije, odnosno crpljenje vode iz prostorija domaćinstava, gde je voda ušla unutar domaćinstava. Kritična situacija je u nekoliko lokalnih samouprava pomoravskog okruga, grad Jagodina, opštine Ćuprija, Despotovac, Rekovac, gde smo imali preko 58 intervencija, crpljenja vode u toku jučerašnjeg dana, kaže Milenković.

– Naši pripadnici intenzivno rade na obilasku kritičnih tačaka, kako bi pravovremeno reagovali i podigli kapacitete koji su neophodni. Istočni i jugoistočni deo Srbije takođe je kritičan, ali opet ne zaboravljamo ni ostatak zemlje, jer imamo najavu Hidrometeorološkog zavoda Srbije, da će od četvrtka ponovo doći do intenziviranja padavina, tako da smo mi u stalnoj pripravnosti, napominje on.