Klub novinara Pomoravlja najoštrije osuđuje saopštenje Gradskog odbora DS Jagodina  i do sada nezabeležen u istoriji srpskog novinarstva napad na  lokalne portale Infocentrala i Central media, kao i njihove urednike Anitu Đukić i Gorana Jevremovića. Govor neistina i pretnji, nabijen emocijama  mržnje  i svakog zla ne bi trebalo da bude primer kako komuniciraju političari sa medijima. Ovaj napad DS Jagodina na medijske portale predstavlja pravi primer ugrožavanje bezbednosti novinara, jer im crta mete za dalje napade. Na građane se prenosi netrpeljivost prema novinarima i medijima, što može dovesti i do fizičkog napada.

KNP smatra nedopustivim saopštenje gradskog odbora Demokratske stranke u Jagodini u kome se lokalni portali Infocentrala i Central media, kao i njihovi urednici Anita Đukić i Goran Jevremović targetiraraju i etiketiraju zbog objavljivanja saopštenja Kluba novinara Pomoravlja, kao mediji koji šire ,,lažne i neistinite informacije”, .

U svom saopštenju DS laže i izmišlja da  su ta dva portala izmislila i prenela netačnu informaciju o ,,navodom” ragovanju KNP. Tačno je da je KNP objavila saopštenje te sadržine koje su prenela ta dva portala ali mnogi drugi mediji. Targetiranje medija i novinara koji nisu po merilima DS je vid nasilja protiv koga se navodno bori ta stranka. O upotrebi jezika ulice u komunikaciji sa medijima političari DS trebalo bi da se ograđuju, a ne da ga primenjuju u najširoj mogućoj paleti.

U Srbiji je kažnjiv govor mržnje i to po više zakona. Klub novinara Pomoravlja poziva Demokratsku stranku da odmah osudi i povuče saopštenje Gradskog odbora DS Jagodina, kao i da na sve načine ubuduće speči ovakav vidi verbalnih napada i crtanja meta medijima i pojedincima. Upućen je poziv policiji i tužilaštvu da sankcionišu počionioce krivičnih dela iz domena ove vrstu ponašanja i govora mržnje. Biće private podnete tužbe protiv političara DS koji napadaju novinare i medije.

Ovo je nezabeleženo kršenje zakona i KNP će o tome obavestiti sve domaće i međunarodne institucije koje štite slobodu govora, medije i novinare od ovakve vrte napada političara.

Uprava KNP