Udruženje Užičana u Beogradu, obeležilo je 17. juna jubilej, 100 godina od osnivanja, svečanom akademijom u Domu vojske Srbije. Među brojnim gostima bili su i predstavnici opštine Čajetina.

Predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić se na proslavi 100 godina Udruženja Užičana u Beogradu obratio rečima da je to jedno od malog broj udruženja koja se mogu pohvaliti ovako dugom tradicijom, ali i ostavarenim delima i postignućima. Opština Čajetina sa Udruženjem Užičana gaji više nego dobru saradnju, ali i neguje zajedničko kulturno-istorijsko nasleđe i sećanje na znamenite ljude i događaje.

„Lično imam zadovoljstvo da sa ovim udruženjem sarađujem već četvrt veka, zajednički  promovišući čitav Zlatiborski okrug, kao i privredne i turističke potencijale našeg kraju ovde u Beogradu. Sugaran sam da će ta saradnja u narednom periodu biti još plodotvornija“ rekao je Đurić i svim članovima Udruženja Užičana u Beogradu poželeo da i u narednih 100 godina budu pravi ambasadori Zlatiborskog kraja i da sa ponosom pronose duh svog zavičaja i u glavnom gradu. Opštini Čajetina, na svečanosti je dodeljena i Plaketa za negovanje i promovisanje tradicionalnih vrednosti Zlatiborskog okruga.