Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Dragan Marković Palma predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine, obišli su  poplavama pogođena područja na teritoriji grada Jagodine.

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je tokom obilaska poplavom pogodjenih područja na teritoriji grada Jagodine istakao da je Jagodina grad koji je u Srbiji možda i najteže stradao. Po njegovoj oceni šteta koju su u jagodinskom selu Dragoševcu izazvale bujične vode je ogromna!

-Mi moramo sada sistemski da pristupimo rešavanju problema i da država zajedno sa lokalnim samoupravama obezbedi novac kako bi se regulisali vodotokovi. Apelujem na gradjane da osiguravaju svoja domaćinstva  i poljoprivredne useve, jer u pojedinim slučajevima subvencija države je i do 70 odsto. Zahvaljujem se Draganu Markoviću Palmi što grad Jagodina nije  čekao na državu, već je  od sredstava iz lokalnog budžeta  počeo da sanira štetu na poplavljenim domaćinstvima i putevima – kazao je ministar Vesić.

Vesić je kazao da država već u mnogim mestima u Srbiji radi na obnovi mostova i puteva i podsetio na reči predsednika Vučića da neće biti kuće u Srbiji koja je poplavljena, a da ne bude obnovljena.

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: POMOĆIĆEMO SVAKOJ PORODICI

Dragan Marković Palma,  predsednik Skupštine grada Jagodine, složio se sa ministrom Vesićem da je šteta od poplava na teritoriji grada Jagodine ogromna i dodao da su veliki problem  i  poplavljeni usevi, pre svih polja pod pšenicom gde je početkom jula trebalo da počne žetva.

-Moramo da vidimo kako ćemo tim ljudima da nadoknadimo štetu. Kako da povećamo obale vodotokova zbog kojih su poplavljeni i kako da pomognemo svakoj porodici koja je pretrpela štetu u poplavama. Mi smo poplavljenima odmah pomogli na taj način što smo im uručili higijenske i prehrambene pakete. Sada se kao problem javlja i poplavljeni nameštaj kao i bela tehnika, kod koje su pregoreli elektromotori. Siguran sam da će uz pomoć ministarstva na čijem je čelu Goran Vesić, kao i predsednika Aleksandra Vučića, 80 odsto onoga što je uništeno biti i obnovljeno – rekao je Marković.

Marković je kazao  da će grad Jagodina nastaviti sa pružanjem pomoći poplavljenima, ne samo u Dragoševcu već i u drugim poplavljenim selima na području grada Jagodine. Predložio je da ministar Vesić  i on  za dvadesetak dana daju izveštaj  o tome šta je sve urađeno i gde su sredstva za pomoć poplavljenima otišla. Od ministra je zatražio i da resorno ministarstvo pomogne pri obnovi poljskih puteva koji su takođe pogođeni poplavama.

Pored jagodinskog sela Dragoševca koje je najteže stradalo u nedavnim poplavama, Marković i Vesić su obišli i dva mosta na Belici u Jagodini, prvi kod nekadašnje fabrike Elmos i drugi kog jagodinske  Opšte bolnice. Obilasku su prisustvovali pored predstavnika nadleženih službi jagodinske lokalne samouprave, gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i poslanik Srpske napredne stranke Nikola Radosavljević.