JAGODINA- Jagodina je obeležila gradsku slavu – Petrovdan. U Gradskoj upravi rezanjem slavskog kolača u prisustvu sveštenika SPC i predstavnika javnih ustanova i preduzeća, te političkih partija simbolično je obeležen Petrovdan. Gradonačelnik Ratko Stevanović je čestitao Petrovdan svim građanima.

-Upućujemo molitve našim zaštitnicima Svetim apostolima Petru i Pavlu da nas u budućnosti poštede nesreća koje su se dogodile u Jagodini od 25. maja do 6. Jula, da pomognemo građanima u sanaciji šteta koje su nezabeležene. Enormne padavine su uzrok šteta, pokušaćemo da pomognemo građanima da nadoknade sve što je uništeno. Želimo da održimo razvoj grada, da otvaramo nova radna mesta i poboljšavamo standard građana, rekao je on.

Ovogodišnji kolačar odbornik Dušan Marković je kolač predao Gordani Jovanović.

-Najbitnije je jedinstvo u ovom teškim danima, da prebrodimo sve što je u ovoj godini, nadam se, iza nas. Prošle godine smo dočekivali slavu u berićetu, a ovu sa nešto tužniji temama jer su poplave zahvatile šire područje grada. Nadamo se da će naredna godina biti godina uspeha, napornog rada ali  blagostanja za građane Jagodine, istakao je on.

Poslanik Nikola Radosavljević je poželeo građanima da se 2023. godina više nikad ne ponovi zbog poplava.

-Mnogi naši meštani, naročito sela, imali su ozbiljne probleme sa porodičnom imovinom. Jedinstvo među građanima Jagodine je na prvom mestu u borbi protiv ovakvih stvari koje su se desile i svi zajedno da trasiramo bolju budućnost grada, poručio je on.

Svetom liturgijom u hramu Svetih apostola Petra i Pavla počelo je obeležavanje gradske slave, usledilo je otvaranje Etno sajma u porti tog hrama. Večeras od 21 sat je koncert YU grupe.