Povodom gostovanja istaknutog člana jagodinskog  DS Petra Jovanovića na N1 i laži o medijima koje je ponovo izgovorio javno pred višemilionskim auditorijumom Evrope i Srbije, targetirajući ih i preteći podsećajući zaposlene u jagodinskim medijima na ubistvo novinara Milana Pantića, Klub novinara Pomoravlja upućuje protest Demokratskoj stranci i poziva nadležne institucije MUP Srbija i Republičko javno tužilaštvo da hitno i bez ustezanja reaguju  zbog ugrožavanja bezbednosti novinara u Jagodini. Pod Jovanovićevim liderstvom, DS u Jagodini je tokom juna ugrožavala bezbednost novinara i medija, jer ih je lažima, govorom mržnje i lične netrpeljivosti, targetirala kao lažne, megafone, upotrebljavajući najgrublji rečnik ulice. Sada je to prošireno na sve novinare i medije u Jagodini.

Zbog takvog narativa Jovanovića i DS iz Jagodine, njihovi kerberi i sledbenici uputili su dikretne pretnje novinarima preko društevnih mreža. Oni motivišu nasilnike i siledžije iz svojih redova da pišu po društvenim mrežama da bi ,,voleli da novinare ubace u neki ring i da ih isevaju pesnicama“ ili šire mržnju i bulinguju ,,Fuj bem ti budale, ko bajgi novinari“.

Novinari su prethodno podneli krivične prijave protiv Jovanovića, zastupnice DS Maje Radojičić i članova IO GrO Jagodina zbog ugrožavanja bezbednosti, targetiranja, proganjanja, etiketiranja, govora mržnje i hajke, odnosno bulingovanja, preko društvnih mreža.

Ovaj nastavak Jovanovićevog ugrožavanja bezbednosti novinara, praćen je od njegovih sledbenika direktnim pretnjama fizičkim nasiljem. On je u emisiji na N1 pomenuo ubistvo novinara Milana Pantića, upoređujući svoj rad sa njegovim, a zapravo je, kako su novinari shvatili, uputio krvavu poruku novinarima i medijima da će proći kao Pantić ukoliko ne slušaju njegova naređenja. Jovanović je bio gradonačelnik Jagodine u vreme ubistva Pantića 11. Juna 2001 i nije podneo ostavku, niti je osećao odgovornost zbog brutalne likvidacije. Komisija za istraživanje ubistva novinara po rečima predsednika Verana Matića došla je do saznanja da je Pantićevo ubistvo inspirisano (ili motivisano) iz vrha tadašnje vlasti kojoj je Jovanović defakto pripadao. On nikada nije bio na grobu Pantića, ali se ove godine pojavio sa predsednicom lokalnog DS Majom Radojičić na pomenu brutalno i nerazumno zloupotrebljavajući tu situaciju za skretanje medijske pažnje i promociju političkih poruka.

Jasna nam je njegova pozicija jer je posle 20 godina kabadahijskog šefovanja izgubio radno mesto u Muzeju naivne i marginalne umetnosti, on neka objasni, ako sme, zbog čega je dobio otkaz, i sada čini sve da politizuje tu priču u isčekivanju optužnice za njega i njegove saradnike koja je vezana za teške zloupotrebe. Koristi se najgrubljim lažima u cilju da od sebe napravi žrtvu i dobije što bolje mesto na listi za poslanike kako bi se štitio imunitetom od odgovornosti. Treba reći da i njemu i njegovim saradnicima iz MNMU, SNS i Palma nisu ,,smetali“ do avgusta 2021. godine, dakle punih 20 godina Palmine ili 9 godina državne vlasti SNS. Naprotiv hvalili su državnu i lokalnu vlast, kao i jagodinske medije. Nisu bili negativni prema loklanim medijima, naprotiv.

Uprava KNP