DESPOTOVAC- Na vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije u Despotovcu doneta je odluka o restikcijama vode i da periodi isključenja budu na 4 sata. Dnevni red sednice sastojao se samo od jedne tačke: Razmatranje vodosnabdevanja u opštini Despotovac. Donete odluke: da se građanima umesto na dosadašnjih šest sati voda isključuje na periode od po četiri sata, da bi u kraćim vremenskim intervalima ostajali bez vode. Zbog punjenja rezervoara vodom, svi potrošači će biti isključivani od ponoći do šest časova ujutru. Inspekcijske službe Opštinske uprave vršiće pojačan nadzor nad primenom uvedenih mera i izricaće opomene i kazne onima koji nesavesno i nenamenski troše vodu. Dom Zdravlja Despotovac pojačaće dežurstvo Službe hitne pomoći dok su na snazi mere za uspostavljanje redovne isporuke vode. Crveni Krst Despotovac pojačaće nadzor i obilazak starijih i ugroženih lica i obezbediće im adekvatnu pomoć.

Neophodno je, da ukoliko građani opštine Despotovac primete kvarove na vodovodnoj mreži kontaktiraju KSP ,,Stan“ JP Despotovac na broj:

035/611-027

Usled visokih temperatura mole se građani da ne troše vodu nenamenski i nesavesno, kao i da zbog opasnosti od požara ne spaljuju biljne ostatke.