ŽENE ZAVODE RED SVILAJNCU

SVILAJNAC- Danas je i zvanično počela sa radom na terenu komunalna milicija opštine Svilajnac, a kompletnu postavu čine žene što je izuztek u ovom poslu. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović rekao je da je opština Svilajnac jedna od malobrojnih opština u Srbiji koja je uvela komunalnu miliciju:

“Ovo je značajno i opštinskoj upravi, a pre svega građanima, za ostvarivanje komunalnog reda, naročito oko problema za koje do sada nismo imali mehanizme da rešimo. Komunalna milicija ima više ovlašćenja od komunalne inspekcije, nešto manje od policije, i radeći u skladu sa zakonom, građani će jako brzo moći da osete rezultate i boljitak. Ovo je služba koja će biti i otvorena za građane da joj se obrate  da dobiju zaštitu u oblasti  komunalnih problema – izjavio je Milanović.

Koordinator Komunalna milicije opštine Svilajnac Tijana Todorović rekla je da ova služba ima četiri komunalne milicionarke koje će raditi u dve smene:

“Na samom početku akcenat će biti na nepropisnom parkiranju, kontroli zauzeća javnih površina, očekujemo da nas ljudi upoznaju i sarađuju. Do sada su se građani Svilajnca ponašali savesno i odgovorno i mi smo ovde pre svega u njihovoj službi” – izjavila je ona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *