U Subotici je svečanim programom otvoren rekonstruisani dom kulture.

Udruživanjem opštine Svilajnac i Mesne zajednice, zajedničkim sredstvima na ovom objketu od 250m² urađena je kompletna unutrašnja rekonstrukcija podova, plafona, zidova, instalacija, rasvete… Prošle godina u Subotici je izgrađeno i dečije igralište i sada sa sređenim domom kulture, Subotica ima jedan od najlepše uređenih centara.

Otvaranju je prisustvovao i predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, koji je rekao da je Subotica primer kako treba da sarađuju mesna zajednica i Opština Svilajnac:

„Zahvaljujem i pozdravljam sve ljude koji su učestvovali u ovom projektu i pozivam da učestvuju i dalje, a to ne mora  da bude samo novčano jer je važna svaka podrška i zajedništvo. U Subotici smo proteklih godina radili velike projekte, izgradili novi most, radili regulacije reke, vodovod, a sada je na redu najveći projekat a to je izgradnja kanalizacione mreže. Subotica je ušla u prvu grupu sela u kojima će se graditi kanalizaciona mreža, pored Troponja, Sedlara, Kušiljeva“ – izjavio je Milanović.

Otvaranju je prisustvovao veliki broj meštana Subotice, a svečanost su upotpunili nastupi KUD-a „Sinđelić“ iz Svilajnca i solistkinje Anđele Milosavljević.