JAGODINA- Rukometašice Jagodine osvojile su večeras četvrti trofej Superkupa zaredom. One su bile bolje od Bekamenta 28:18(14:9). Igračica utakmice golman Jagodine Marija Simić, koja je zabeležila preko 20 odbrana.

-Zahvaljujem se mojim devojkama na jako dobroj partiji. Mislim da smo pružili trenutni maksimum, verujem da ova ekipa može više od ovoga i da će tek pokazati prave kvalitete i sve ono na čemu radimo. Imamo ciljeve, prvi u nizu je ostvaren. Nadam se da ćemo ih sve ostavriti, kao i prošle sezone, kazala je Marija.

Trofej i medalje uručile su predsednica RSS Milena Delić, predsednica TK RSS Ivana Jovanović i delegat RSS Svetlana Obućina. Jagodina je sa večerašnjim osvojila 15 trofeja, odnosno 13 u proteklih šest sezona pod vođstvom trenera Dragana Markova.

-Zahvalnost publici koja je bila u velikom broju, na pomoći kada je teško, devojkama na maksimalno odigranoj utakmici u ovom  trenutku. Možemo mi bolje, kako vreme prolazi biće to još bolje. Veoma bitno je osvajanje Superkupa za ovu mladu ekipu, veliki trofej. Velika zahvalnost Jagodini na svemu što nam pružaju, mi ćemo se truditi da to vratimo kroz trofeje i pobede. U sportu nema slučajnosti, znam koliko radimo  i ovo je posledica toga. Nastavićemo da radimo i dajemo naš maksimum, istakao je Markov.

Utakmici je prisustvovala jedna od najboljih svetskih rukometašica Eduarda Amorim Taleska, bivša  reprezentativka Brazila, osvajač Svetskog prvenstva, i član najboljih evropskih timova sa kojima je osvojila sve EHF trofeje.

-Ovo je bila moja prva utakmica u srpskom rukometu i mogu da kažem da je bilo veoma interesantna. Jagodina je veoma jak tim, dobar posao su uradili. Uživala sam u utakmici, kazala je Amorim, koja živi u Skoplju posle završetka profesionalne karijere.

Foto Mlađan Ivanović