U Srbiji u sredu Dan žalosti, u srpskim sredinama na KIM trodnevna žalost

Vlada Republike Srbije proglasila je, na današnjoj vanrednoj sednici, 27. septembar 2023. godine za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu.

“Vlada Srbije moli sve medije i organizatore javnih manifestacija da u sredu, 27. septembra, prilagode svoj program Danu žalosti i na taj način odaju poštu nastradalima na Kosovu i Metohiji”, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Srpska lista je ranije danas saopštila da se u srpskim sredinama na Kosovu 26, 27. i 28. septembar proglašavaju danima žalosti povodom pogibije naših sugrađana u tragičnom događaju u Banjskoj, u opštini Zvečan.

U srpskim sredinama na KIM 26, 27. i 28. septembar proglašavaju se danima žalosti povodom pogibije naših sugrađana u tragičnom događaju u Banjskoj, u opštini Zvečan, saopštila je danas Srpska lista.

U saopštenju se navodi da će u srpskim sredinama na teritoriji na KIM biti otkazani svi događaji zabavnog karaktera u organizaciji organa lokalnih samouprava i institucija.

Takođe, kako se dodaje u saopštenju, zastave Republike Srbije na svim institucijama biće spuštene na pola koplja.

“U ime Srpske liste i srpskog naroda sa Kosova i Metohije izražavamo najdublje saučešće porodicama stradalih, a povređenima želimo brz oporavak”, navodi se u saopštenju.

U Severnoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću večeras je odata pošta  ubijenim kod manastira Banjska  Stefanu Nedeljkoviću, Bojanu Mijailoviću i Igoru Milenkoviću, na trgovima je veliki broj građana palio sveće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *