Na spisku selektora Dragana Stojkovića – Piksija za kvalifikacione utakmice za EP protiv Mađarske i Crne Gore je i  Mihajlo Ilić (20) iz Jagodine koji nastupa za FK Partizan u Super Ligi Srbije. On je posle legendarnog golmana Zvonka Milojevića, on je prvi Jagodinac na spisku A selekcije, svakako prvi pod grbom Srbije.  Porodica Ilić sa uspehom se bavi fudbalom kroz generacije. Mihajlov otac, uspešni inženjer,   Dejan ilić iz Golupca na Dunavu  je sredinom devedesetih  nastupao je na fudbalskim terenima u Požarevcu.Prvotimac crno-belih   odradio je u ponedeljak uveče trening sa A timom u Staroj Pazovi, a odmah zatim se stavio na raspolaganje strategu mlade reprezentacije Dušanu Đorđeviću za važne mečeve protiv Engleske i Severne Irske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Stojković je po završetku treninga obavio razgovor sa njim i talentovanim Stefanom Mitrovićem, koji su budućnost srpskog fudbala, te im poručio da na njih najozbiljnije računa u narednom periodu i obrazložio zašto su u ovom trenutku potrebniji svojim vršnjacima iz selekcije do 21 godine.

Piksi  je na konferenciji za medije za Ilića imao samo reči hvale.

– Mihajlo Ilić je budućnost našeg fudbala. Mislim da će biti veliki igrač, to je moje skromno mišljenje. Igra za mladu selekciju, ovo mu je nagrada za sve do sada ostvareno. Imao je oscilacija, sve je to normalno za njegove godine. Drago mi je da će biti sa nama, na njemu je da nastavi da radi i da se dokazuje. Neverovatan je potencijal, na dobrom je putu da postane zaista veliki igrač.

Ilić prošao jagodinske školice fudbala pre nego što je zaigrao u mlađim selekcijama Partizana, prošle godine je debitovao u prvom timu, a ove je starter na utakmicama.

Mlada reprezentacija Srbije je u prvom meču grupe F kvalifikacija za EP 2025. godine pobedila Azerbejdžan 2:0. Oba gola za Srbiju na tom meču je postigao Ilić, dok je Mitrović bio jedan od najboljih igrača na duelu sa Azerbejdžanom.

“Orlići” će 12. oktobra igrati sa Engleskom u Notingemu, a četiri dana kasnije sastaće se sa Severnom Irskom u Lurganu, pa je odluka Dragana Stojkovića Piksija da Ilića i Mitrovića stavi na raspolaganje mladoj selekciji, koliko važna za nju, toliko i sjajna za ekipu koja predstavlja budućnost srpskog fudbala.

Foto FSS