JAGODINA- Olga Odanović dobitnica je statuete Zlatni ćuran, nagrade za životno delo, i biće joj uručena  na 50. Festivalu Dani komedije u Jagodini koji se održava od 20. do 27. marta sledeće godine, saopšteno je na današnjoj konfenreciji za novinare. Selektor festivala naredne dve godine je teatrolog Aleksandar Milosavljević. Festival od ove godine ima regionalni sadržaj, odnosno u konurenciji su predstave iz susednih država.

-Olga Odanović  je svojih 40 godina dala sebe komediji. Na Danima komedije nagrađena 1992 godine za najbolju mladu glumicu za ulogu  Helene u predstavi San letnje noći u režiji Jagoša Markovića. Igrala je više  predstava na festivalu sve ih je režirao Jagoš Marković, ali nije ponela ni jednog ćurana iz Jagodine. Nas dve smo pričale o nagradi koja joj je pripala i Olga je bila fascinirana, oduševljena do suza. Kazala je da je njoj nagrada veliki podsticaj da da sve od sebe u narednom periodu.  Pomenula je odlazak u penziju, ali i odmah tu misao nadogradila sa rečenicom da ne razmišlja o penziji posle Zlatnog ćurana nagrade za životno delo, koja mora da se opravda. Olgu će publika videti 27. marta na dodeli nagrada, prepričala razgovor sa Olgom Odanović direktorka Kulturnog centra Zorica Stojinović.

Kako je rekao umetnički direktor festgivala Nebojša Bradić,   Milosavljević je već bio u mandatu selektora Dana komedije i njegova selekcija neće biti ograničena samo sa ovogodišnjom pozorišnom produkcijom. U pripremi je monografija festivala, autor je selektor Milosavljević u saradnji sa književnikom Živoradom Đorđevićem koji je jedan od osnivača festivala. Zatim, izložba sa materijalima nastalim na festivalu, portreti nekoliko glumaca, okrugli sto, predavanje Nebojše Romčevića o Grčkoj komediji.

Foto Narodno pozorište Beograd