SVILAJNAC-Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović obišao je danas divlju deponiju u ataru sela Dublje, gde je najavio kompletno čišćenje ove deponije u narednih deset dana:

„Mi smo i do sada čistili divlje deponije i čistićemo ih. Plan je da tokom zime uradimo detaljno mapiranje divljih deponija po celoj teritoriji opštine Svilajnac i da sledeće godine odvojimo značajna sredstva u budžetu za njihovo čišćenje. Konkretno za saniranje ove deponije u Dublju Opština će angažovati mašine da se teren potpuno očisti, a za dalje će se uključiti i mesne zajednice“ – izjavio je Milanović i najavio uvođenje stroge kaznene politike:

„Komunalna milicija pisaće kazne za neporpisno odlaganje otpada i smeća, i to neće biti male kazne, jer je neophodno da se reši problem divljih deponija i da se to dovede u red. Divlje deponije nisu samo ružne, nego i izuzetno nezdrave, zagađuju zemljište, vodu, vazduh, celokupnu okolinu“ – rekao je Milanović i još jednom istakao da je rešavanje problema divljih deponija  jedan od prioriteta u narednom periodu.

Apelujemo na građane da se odgovorno ponašaju, ne bacaju otpad u prirodu i na divlje deponije, već u kontejnere, pet ambalažu u žute kontejnere predviđene samo za to, a za odlaganje krupnog otpada mogu se javiti KJP „Morava“ Svilajnac koji će im omogućiti odlaganje otpada na mesto predviđeno za to.