IZBORI 2023 – Maja Gojković u poseti Zlatiboru

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković razgovarala je sa ženama Zlatibora i Čajetine i tom prilikom poručila da su žene snaga bez koje nema razvoja društva i države. ”Imala sam divnu priliku da razgovaram sa ženama koje rade i žive na Zlatiboru i Čajetini o tome šta možemo da uradimo da dodatno unapredimo položaj žena i pomognemo dalji razvoj ovog dela naše zemlje u svim segmentima, pa tako i u oblasti kulture”, rekla je Gojković. Gojković je napomenula da se u poslednje tri godine značajno ulaže u obnovu ustanova kulture širom Srbije i da je 109 domova kulture, muzeja, galerija i pozorišta obnovljeno i adaptirano kako bi to postale moderno ustanove, a građani dobili kulturne sadržaje.

”Važno je da obratimo pažnju na decentralizaciju kulture i pomažemo izgradnju i obnovu mnogih domova kulture, muzeja, galerija širom zemlje. Izdvojilo smo 10 miliona dinara za rekonstrukciju doma kulture u Sirogojnu i to je prva faza radova, očekujem da se u toku sledeće godine završi ta scena”, rekla je Gojković i dodala da je Zlatiboru potreban nacionalni filmski festival koji će obogatiti kulturni sadržaj ovom turističkom mestu. Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović je podsetio da je lokalna samouprava mnogo ranije konkurisala za ova sredstva sufinansiranja obnove doma kulture u Sirogojnu i da je lokalna samouprava takođe uložila 10 miliona dinara u realizaciju ovog projekta, dodavši da u narednoj godini predstoji opremanje ovog objekta.

„I druge naše ustanove kulture su učestvovali na konkursima kod ministarstva, od biblioteke do kulturno-sportskog centra, i dobijali smo neke manje iznose za realizaciju tih projekata. Proširujući ponudu sadržaja kulture, naredne godine, negde u septembru, očekuje nas pokretanje novog filmskog festivala na Zlatiboru (uz već postojeći, tradicionalni Međunarodni festival sportskog filma). Isto kao što i naš susedni grad Užice ima svoj dobro poznati pozorišni festival, sada će i opština Čajetina biti prepoznatljiva na mapi kulture Srbije po tom novom filmskom festivalu koji će predstavljati dobru ponudu i za opštine i gradove u okruženju“ zaključio je Stamatović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *