ČAJETINA- Ove godine, po prvi put, Kulturni centar Zlatibor organizovaće manifestaciju pod nazivom ,,Duhovnim stopama“ u periodu od Božića do Sretenja. Želeli smo da turistima, pored svih ostalih sadržaja koje Zlatibor nudi, upriličimo i sadržajan kulturni program.

Kao uvod u dane duhovnosti, na samom kraju godine, 30. Decembra je koncert muzičkog ansambla ,,Fenički biseri“.

Manifestacija počinje 8. januara otvaranjem izložbe ikona ,,Ka liku“, čiji su autori prof. Goran Janićijević, Jelena Hinić i Miodrag Milutinović.

Dva dana kasnije, 10. januara, publika će imati prilike da pogleda predstavu ,,Biti čovek“- Patrijarh Pavle među ljudima i neljudima. Predstava je rađena po tekstu dr Jovana Janića, u režiji Milana Rusa, a u ovoj duodrami igraju Aleksandar Dunjić i Milan Malbaša.

  1. januara nastupiće braća Teofilović.

Književno veče i promocija romana ,,Ikonostas“ Gorana Petrovića biće upriličeno 18. januara.

Uz učešće učenika iz Osnovne škole ,,Dimitrije Tucović“, a u saradnji sa sveštenstvom zlatiborskog Hrama Preobraženja biće obeležen Savindan.

Za Sretenje je predviđen, sada već tradicionalni, guslarski koncert, a 17. februara predstava ,,Čovjek visine“ koja se bavi društveno-političkim pitanjima nakon Velikog rata, a koja razmatraju Mitrofan Ban i slikar Uroš Predić. Uloge su poverene Nebojši Milovanoviću i Bojanu Žiroviću. Predstava je rađena po tekstu Ane Đorđević, dok režiju potpisuje Jana Maričić.

Gosti će biti i Matija Bećković i (protojerej-stavrofor Srpske pravoslavne crkve) otac Gojko Perović, o tačnim datumima biće objavljeno  blagovremeno obaveštenje.

Osim najavljenih izložbi, predstava, predavanja i književnih večeri, od Nove godine u redovnom programu, pa tako i za praznike, biće odžavane dečije likovne, kaligrafske i kulturno-jezičke radionice, kao i radionice izrade nakita i sl.