JAGODINA- Na predizbornom skupu liste “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, u Jagodini, predsednik Srbije je poručio da je građanima u Pomoravskom okrugu važna pruga Beograd – Niš, što je sigurnost za dolazak investitora.

– Kao što je profesorka rekla, gradili smo mnoge bolnice, ali u Jagodini nismo. Do marta ćete dobiti magnetnu rezonancu i mamograf. Obnovićemo ovde Opštu bolnicu, uložićemo 48 miliona evra – najavio je predsednik. Takođe je najavio rekosntrukciju u ćuprijske bolnice, investitora u Paraćinu, obilaznicu i most u Svilajncu, više investicija u Despotovac i Rekovac.

Predsednik je okupljenima je govorio i o povratku onih koji su otišli u inostranstvo, u Srbiju.

-Ovde u Pomoravlju smo deceniju imali egzodus, odlazili su u zapadne zemlje. Mali broj njih se već vratio, a pozivam ih sve da razmisle. To su za nas ključne stvari. Ovde su sve dobri domaćini. Imamo kuće, ali su prazne – rekao je Vučić.

Predsednik  je naglasio  da “Moramo da obezbedimo još investitora, da ljudi imaju posao.”

– I za Resavicu da kažem da ću da im čuvam posao i da će im plate biti veće. Oni bi ponovo da nam unište Srbiju, da ponovo zakatanče fabrike. Verujte da bi uradili brže nego što mislite. Oni nemaju ideale. Ja imam snove da gradimo – poručio je predsednik Srbije.