BEOGRAD-Na Trgu republike održana završna konvencija opozicione liste “Srbija protiv nasilja” na kojoj se hiljadama građana obratilo 11 kandidata za ove liste.

Kandidat za narodnog poslanika Srđan Milivojević pozvao je građane da se 17.decembra upišu u knjigu živih i da je ovo borba za slobodu. Kopredsednik Zajedno Nebojša Zelenović rekao je da u nedelju svako glasa da „Zvonko Veselinović, Milan Radoičić, belivuci, Rošavi, Novak Nedić, Dijana Hrkalović, Đuka, Siniša Mali i svi drugi izađu na sud da kažu da li su ovih 11 godina upravljali po svojoj pameti ili slušali Vučića“

Kandidat za narodnog poslanika i lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, sa mitinga kaolicije „Srbija protiv nasilja“, da svemu dođe kraj. On je naglasio više niko moći da gradi u Beogradu, a da ne pita građane i da će otvoriti svu dokumentaciju.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović rekao je da su stasale generacije mladih koje ne prihvataju im sudbinu kroji Šešelj.

Prvi na listi „Srbija protiv nasilja“ Radomir Lazović rekao je da nas svesno vode u pogrešnom pravcu ljudi koji su posvećeni sopstvenoj koristi i zaradi.

Nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić rekla je da se u nedelju bira da li je nepravda svugde oko nas, ili će pravda biti brza i dostižna, dok je drugi nosilac liste Miroslav Aleksić poručio da je „dosta okova“.

Nakon obraćanja, okupljeni su krenuli u šetnju do zgrade RIK-a, gde je konvencija i zvanično završena.