Doček Nove godine na Zlatiboru dugo se pamti. Za tako jedinstveno iskustvo zaslužni su Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor koji svake godine na Kraljevom trgu organizuju spektakl, ali i zlatiborski ugostitelji koji uvek pripreme bogat i raznovrstan program.

– Najposećenija srpska planina, poznata po svojoj prirodnoj lepoti i turističkim atrakcijama, pridružila se gradovima širom Srbije koji podržavaju inicijativu dočeka NOve godine bez vatrometa. Među gradovima koji su se takođe priključili ovoj akciji su Beograd, Niš, Novi Sad, Jagodina, Užice, Šabac, kao i grad Novi Pazar – potvrđeno je u Turističkoj organizaciji Zlatibor.

Novogodišnji program na Kraljevom trgu počinje već u četvrtak 28. decembra u 16 časova, kada će biti organizovan jedinstveni zabavni program za decu. Najmlađi će imati priliku da uživaju u koncertu Leontine i dečijeg hora „Čarolija“. Prazničnu atmosferu upotpuniće pokloni, slatkiši i druženje sa Deda Mrazom. Tom prilikom biće organizovana i podela novogodišnjih paketića deci sa teritorije opština Čajetina uzrasta do četvrtog razreda osnovne škole. Zlatiborski gosti će u novu 2024. godinu ući uz vanvremenske hitove jednog od najpopularnijih naših pevača Saše Matića. U ponoć, dok otkucavaju poslednje sekunde stare godine, odjeknuće truba Kraljevim trgom. Trubački orkestar Dejana Jevđića zasviraće za zlatiborsku publiku. U novogodišnjoj noći ovde će se služiti kuvano vino i rakija, atmosferu će dodatno zagrejati dobra zlatiborska kapljica. Reprizu dočeka, takođe uz odličan provod, u prvoj večeri Nove 2024. godine na Kraljevom trgu obeležiće nastup popularnog „Magla benda“. Oba koncerta počinju u 21 čas. Pored dočeka na otvorenom, veoma bogatu prazničnu ponudu sa pripremili su i hoteli i restorani. Hotel “Zlatibor Mountain Resort & Spa” prirediće koncert Jelene Kostov kao i Petra Mitića. Gosti ”Grand & Skaj hotela Tornik“ novogodišnje veče provode uz ”Čegi& Braća Bluz Bend”, dok je ovde 1. januara Seka Aleksić i orkestar Aleksandra Sofronijevića. U hotelu ”Mona Plaza” u novogodišnjoj noći gosti će uživati u nastupu Alekse Perovića. Hotel ”Palisad” je 31. decembra organizovao nastup Željka Šašića, dok je ovde 1. januara ”Luna bend”. U ”Pjević Ivent centru” gosti dočekuju Novu godinu uz Svetlanu Cecu Ražnatović, dok će 1. januara imati priliku da ovde uživaju uz nastup Baje Malog Knindže. Mnogobrojni restorani i kafići u turističkom centru Zlatibora priremili su dnevne i večernje žurke. Restorani ”Titova vila”, ”Grand”, ”Miris Dunja”, ”Casa de Vinos”, ”Konoba Akustik”, ”Koliba kod Milunke”, ”Mitrovića konoba”, ”Gostiljska vrela”, ”Avantura caffe & restaurant” ”Amphora”, ”Maša”, ”Bakrač”, ”Perun” imaće, pored raznovrsne gastronomske ponude, i bogat muzički program. U restoranu ”L`equipe Montagne Zlatibor” gosti će biti u prilici da tokom novogodišnjih praznika ovde uživaju u nastupu Džejle Ramović, Mirze Selimović i Ive Bojanović, kao i ”Reforma benda”. Gosti ”Grand Ajriš paba” će novogodišnju noć provesti uz Bojana Jevtića i ”Silver bend”, dok u klubu ”Vendome” tokom novogodišnjih praznika gostuju Sloba Radanović, Barbara Bobak, Andreana Čekić i Elma Sinanović. Klub ”Alibi” će ugostiti Vojaža, Biljanu Grujić, Đorđa Nestu, Jovanu Matijević, Miloša Živkovića, Ivu Bojanović, Jocu Stefanović i druge. Ostali kafići i gastro barovi (”Zlatiborska pivnica”, ”Mont”, ”Central Inn”, ”Gondola gastro bar”…) takođe su pripremili muzičke sadržaje kojima gosti mogu upotpuniti boravak na Zlatiboru tokom praznika.