REKORDNI DOLARSKI SUFICIT SVILAJNCA

 

SVILAJNAC-Dvadeset četvrta sednica SO Svilajnac održana je uz prisustvo 37 odbornika, a na njoj je usvojena Odluka o osnivanju Direkcije za izgradnju, građevinsko zem ljište i puteve opštine Svilajnac. Osnivanje Direkcije za cilj ima efikasnije i stručno upravljanje ugovorenim projektima u narednim godinama, i ne podrazumeva dodatne troškove i zapošljavanje, kako je objašnjeno u izlaganju. Na funkciju v.d. direktora Direkcije imenovan je građevinski inženjer Nebojša Petrović.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović istakao je da se u narednih nekoliko godina očekuju istorijske investicije, o kojima je bilo reči na prethodnim sednicama, koje se moraju realizovati stručno i efikasno. Takođe, predstavio je javnosti podatke o suficitu spoljno-trgovinske razmene, po kojima opština Svilajnac ostvaruje rekordne rezultate:

„U celom Pomoravskom okrugu opština Svilajnac ima najveći suficit spoljno-trgovinske razmene, koji iznosi 23,4 miliona dolara u 2023. godini i ujedno je i najveći koji smo ostvarili u poslednjoj deceniji. Ukupan obim spoljno-trgovisnke razmene za prošlu godinu iznosi 164,8 miliona dolara, a to su ostvarile 52 firme sa teritorije naše opštine. Ovo je proizvod rada unazad 15 godina, koji potvrđuje jaku i stabilnu privredu Svilajnca i kojim ostvarujemo višak vrednosti“ – izjavio je Milanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *