JAGODINA- Fakultet pedagoških nauka u Jagodini najavljuje aktivnosti u vezi sa projektom “Teacher Training in Physical Activities and Embodied Learning through STEAM Education”, koji će se realizovati u saradnji sa Finskim institutom za istraživanja u obrazovanju iz Jivaškile i Instituta za STEM obrazovanje sa Johan Kepler Univerziteta u Lincu.

Ovaj inovativni projekat ima za cilj integraciju fizičke aktivnosti u STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics) obrazovni koncept. Kroz ovo partnerstvo, studenti će razvijati ključne kompetencije kao što su rešavanje problema, kreativno razmišljanje i digitalne veštine, koje su od suštinskog značaja za uspeh u današnjem dinamičnom društvu.

Svojevrsno predstavljanje projekta i početak saradnje obeleženi su sastankom koji je održan na Fakultetu pedagoških nauka. Ova početna faza projekta trajaće do 9. februara 2024. godine. Ovom prilikom, gosti iz Finske i Austrije boraviće na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, kako bi zajedno sa domaćinima razvili detaljan plan rada na implementaciji inovativnog koncepta.

Projekat “Teacher Training in Physical Activities and Embodied Learning through STEAM Education” finansiran je zahvaljujući Erazmus projektu koji je podržan od strane Evropske Unije.